Här är svenska truppen till världscupavslutningen

avErik Karlsson

Världscupsäsongen avslutas på hemmaplan i Falun.

Och då är hela den svenska truppen redo efter OS och efterföljande sjukdomsproblem.

– Vi hoppas på stor publikfest, som det brukar vara och vi kan lova att våra åkare längtar efter att visa vad de går för i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

En lång världscupsäsong i längdskidor avslutas i helgen i Falun. En minitour med sprint, 10/15 kilometer klassisk masstart och jaktstart står på programmet och ska fördela totalt 350 poäng. 

Och på hemmaplan kommer Sverige med en stor trupp. Alla svenska landslagsåkare är tillbaka i truppen efter OS och en del efterföljande sjukdomsproblem.

Och utöver de tio herrar och damer som kör i svensk landslagsdräkt så startar ytterligare fem herrar och damer i det så kallade nationella fältet, där återfinns bland annat Petter Engdahl som slutade 23:a i sin världscupdebut i Holmenkollens femmil i lördags.

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

– Det är kul att vi får ställa upp med både landslagsåkare och nationella åkare i världscupfinalen. På herrsidan har vi bland andra med oss Björn Sandström och Petter Engdahl, som båda två gjorde väldigt fina prestationer på Holmenkollens femmil i helgen, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

I kampen om den totala världscuptiteln pekar allt på att Johannes Hösflot Kläbo och Heidi Weng tar hem vinsten även om de i teorin utmanas av Dario Cologna respektive Ingvild Flugstad Östberg. Ur svensk synvinkel är Stina Nilssons kamp om sprinttiteln med Maiken Caspersen Falla det hetaste inför sluthelgen, men det krävs en rejäl miss av norskan om det ska finnas en chans då Nilsson är 48 poäng efter med 50 poäng kvar att köra om. 

ARTIKELN HANDLAR OM