Lugi tog andra raka mot Redbergslid

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
SPORTBLADET

Lugis handbollsherrar är en seger i från att vara klara för SM-semifinal.

När man gästade Göteborg för den andra matchen i kvartsfinalserien mot Redberglid vann man med 27–18.

– Det var bakåt vi vann den här matchen, sade Lugis Hampus Jildenbäck till Cmore efter matchen.

Det blev en inledningsvis tillknäppt historia när Redbergslid tog emot Lugi för det andra kvartsfinalmötet. Försvarsspelet såg ut att vara prioriterat för båda lagen och i halvtid var ställningen 10–9 till bortalaget.

Även målvakterna Tobias Thulin och Josip Cavar gjorde sitt för att hålla ner siffrorna och hade båda en räddningsprocent på 47.

”Försvarsspelet avgjorde”

Men med knappa kvarten kvar av matchen gjorde Lugi ett ryck och gick upp till en femmålsledning. Därefter kunde gästerna defilera in i mål. Bäste målgörare för bortalaget blev Alfred Jönsson på tio mål.

– Det är försvarsspelet och Josip (Cavar) som avgör den här matchen helt och hållet. De gick upp mycket högre på oss i dag jämfört med den första matchen. Det lyckades väl till viss del men vi var beredda på det och anpassade vårt spel efter det lite. Det är väldigt psykologiskt när man möts så här ofta i en matchserie, sade Hampus Jildenbäck till Cmore efter matchen.

Vi den här tidpunkten förra året ledde Lugi med 2–0 i matcher mot Ystad. Det slutade med respass för Lundlaget sedan Ystad vänt och vunnit matchserien med 3–2.

– Jag tror vi lärde oss något av det och kommer inte göra om samma sak igen. Det var riktigt surt då, så nu måste vi fortsätta vara taktiska och inte ta saker och ting för givet. Med lite småändringar kommer vi lyckas även nästa match, säger Jildenbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM