SVT:s fråga som fick Gatlin att ilskna till

Av: Erik Karlsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Amerikanen imponerade i försöket

PEKING/STOCKHOLM. Justin Gatlin imponerade stort i försöksheatet på 100 meter.

Men när amerikanen fick dopningsfrågor av SVT efter loppet ilsknade han till.

– Alla måste släppa det, sa Gatlin.

Foto: Bild: SVT
Gatlin mötte SVT:s Marie Lehmann efter loppet.

Duellen mellan Usain Bolt och Justin Gatlin på 100 meter är VM:s höjdpunkt. På lördagen fick publiken ett smakprov. Gatlin, som buades ut innan han gick ner i startblocken, gav ett rejält styrkebesked i det näst sista försöksheatet och vann avstannande på tiden 9.83.

– Jag gjorde som min coach sa. Han sa gå ut dit och dominera första delen av loppet och vara först i mål, säger han.

”Gör bättre saker”

Men när SVT:s Marie Lehmann ställde frågan om han tror att han fortfarande drar fördel av dopningen blev Gatlin rejält irriterad.

– Nej, som jag sa, efter allt jag varit med om tänker jag inte ens på det. Det finns ingen logik i det, sa Gatlin och avbröt sedan Lehman när hon skulle ställa nästa fråga.

– Det är tio år sedan jag gjorde det. Det är tio år sedan det hände mig och jag är här och gör bättre saker så alla måste släppa det.

Bolt, som sprang i heatet efter, matchade inte amerikanens tid. En fokuserad, och avslappnad Bolt, vann sitt heat på tiden 9.97.

– Överlag var det bra. Det var inte så bra som jag ville jag hade inte förväntat mig att det skulle vara fantastiskt. Förhoppningsvis blir det bättre i morgon.

Gatlin vill dock inte måla upp sig själv som favorit.

– Bolt gjorde samma sak 2012. Han sprang ganska sakta i försöket, ökade i semin och krossade in finalen, så vi får sitta och vänta och se vad han gör, säger han till Sportbladet.

Publicerad: