Klara Svensson ska ta VM-titeln från Farais

Uppdaterad 2015-04-29 | Publicerad 2015-04-28

"Konstigt att stå där som en valross och väga sig"

På lördag går Klara Svensson sin livs viktigaste match när hon utmanar argentinskan Erica Farias om WBC-titeln.

Självförtroendet i boxningen finns där, värre är det med invägningen.

– Det är en lite konstig grej att stå där som en valross och vägas in, säger hon.

Inför sitt livs viktigaste match är Klara Svensson lugn. Hon har tränat för den sedan i december och säger själv att hon aldrig varit bättre förberedd inför en match.

För motståndet i matchen om världsmästartiteln i super-lättvikt i Köpenhamn står argentinskan Erica Farias. Känd för sin eldiga stil och sina hårda slag.

– Det är viktigt att jag behåller kylan och inte faller in i henne boxning som lätt blir som ett vilt slagsmål med vilda krokar. På pappret är hon mer meriterad och världsmästare, men jag tror hon kommer bli överraskad på lördag, säger 27-åringen och fortsätter:

– Jag är bättre i verkligheten.

Invägningen en konstig grej

Inför invägningen är Svensson lugn, iallafall för vikten. Hon väger matchvikten på 63,5 kilo redan idag.

– Jag har legat i hårdträning så länge så detta är min naturliga vikt. Mitt största dilemma just nu är vilka invägningskläder jag ska ha på mig. Jag vill ha något jag är bekväm i när jag står där inför ex antal kameror på en scen. Det är en lite konstig grej att stå där som en valross och vägas in, säger hon.

Vad tycker du om profileringen inom boxningssporten?

– Man är två stycken i en match, en ska vinna. Det är lite det som är charmen, att profilera sig. För mig är det inget mediaspektakel. Jag borde inte vara proffsboxare, jag borde stå på NK och sälja smink och parfym. Kontrasten kan se stark ut utifrån, men såhär ser jag ut, säger Svensson.

Vunnit 15 av 15 matcher

Hittills är 27-åringen från Höllviken obesegrad som proffs. Under fyra år har hon vunnit 15 matcher av 15. Bakom framgången ligger ett förändrat träningsupplägg. Många av timmarna i boxningslokalen byttes ut mot pilates och massage.

– Jag lyssnade på kroppen. Man kan vara i form och piska sig själv, och sen köra återhämtning. Eller så kan man välja en mer jämn balans. Min kropp är mycket gladare nu.

Farais segerviss

Värdsmästaren Ericar Farais var segerviss inför titelmatchen mot svenskan.

– Jag ser mig själv som mer intelligent än Klara. Hon kommer att lida av mina slag. Jag är starkare, tuffare och slår hårdare, säger argetinskan.

Matchen mellan Klara Svensson och Erica Farais sänds i kanal 10 på lördag klockan 21.00.

Följ ämnen i artikeln