Sjukdom stoppar svensk VM-förare

Av: Anna Andersson

Publicerad:

”Ingen vet hur lång tid det tar innan jag mår bra”

Rickard Rydell.
Foto: TT
Rickard Rydell.

Rickard Rydell missar minst en VM-deltävling till.

Anledningen är en inflammation i sköldkörteln.

– Jag tror jag fick den av en vaccination, säger han.

– Jag ska aldrig mer vaccinera mig.

WTCC-föraren inledde säsongen tillsammans med Honda med att ta poäng. Därefter vaccinerade han sig inför rean till Marockos VM-deltävling.

Efter det blev han sjuk, han har missat en VM-deltävling, kör inte helgens lopp heller och riskerar att missa ännu en. Sjukdomen har kostat honom minst tre VM-lopp.

– Jag tror att det var vaccinationen. Vi reser till många länder så jag såg till att få fullt skydd, men två dagar efter det att jag fått sprutan mot Hepatit B så fick jag plötsligt feber och det gav inte med sig,  berättar han för Sportbladet.

– Läkarna vet inte vad det beror på, men det kan vara så att ett virus och om kroppen får en infektion så kan den sätta sig på sköldkörteln. Jag får medicin, men ingen vet hur lång tid det tar innan jag mår bra igen. Vi kan bara vänta på att kroppen klarar av det.

Är kraftlös: Jag orkar ingenting

Inflammationen gör att hans ämnesomsättning ökar, men han har varken ork eller kraft.

– Jag orkar ingenting, jag kan inte köra tävlingar i en sådan form. Det går inte. Ämnesomsättningen är helt rubbad. Jag är hungrig och äter hela tiden, men har redan tappat ett par kilo bara på några veckor.

– Det är otroligt trist och tråkigt att vår första VM-säsong skulle få en sådan start. Vi hade tänkt ta inledningen av säsongen som ett test eftersom bilarna var lite sena och utveckla bilen för att kunna konkurrera i sommaren, men nu missar jag både tester och lopp. Jag hoppas kunna köra Tysklands VM-deltävling om två veckor, men satsar på loppet i Ryssland.

Det avgörs den 7 juni.

Publicerad: