"Du kommer alltid att finnas där"

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Känslosamt när Bianchi begravdes i hemstaden Nice

1 av 7 | Foto: Foto: AP
Jules Bianchis kista bärs in i Sainte Reparate Chatedral

I dag begravdes Formel 1-föraren Jules Bianchi i hemstaden Nice.

"Vad som än händer, oavsett om vi är ledsna eller rädda, vet jag att du alltid kommer att finnas där", sa pappa Phillippe i ett känslosamt tal.

I fredags gick 25-årige Jules Bianchi bort efter sviterna av en huvudskada efter en allvarlig krasch vid en Grand Prix-tävling i Japan år 2014.

I dag begravdes den förre Formel 1-föraren i hemstaden Nice, Frankrike.

Höll känslosamt tal

Familj vänner och nära kollegor fanns med vid begravningen och utanför stängslet vid katedralen Saint-Réparate samlades en hel del fans för att sörja den tragiska bortgången efter att familjen uppmanat allmänheten att ta sig dit.

"Du kommer att kunna skydda dina älsklingar, som du brukade säga. Saknaden efter dig blir smärtsam. Men du ska veta att vi alltid kommer älskar dig", sa mamma Christine Bianchi i ett tal.

Bianchis föräldrar Phillippe och Christine gjorde en sista offentlig hyllning till sin son på begravningen och det var ett ögonblick av starka känslor när familjen inte kunde hålla tillbaka tårarna, skriver lokaltidningen Nicematin.

"Ditt mod, styrka och värdighet kommer alltid att vara med oss. Vad som än händer, oavsett om vi är ledsna eller rädda, vet jag att du alltid kommer att finnas där", sa pappa Phillippe.

Hedrar Bianchis nummer

Formel 1 har beslutat sig för att hedra bortgången med att pensionera numret han bar, nummer 17, då ingen förare får använda den i fortsättningen.

Bianchi hyllas runt om i världen och vid begravningen deltog bland annat svenske Marcus Ericsson samt Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Felipe Massa och Olivier Panis.

"Mot Nice för att säga adjö till vår kollega och vän Jules," skriver Lotusföraren Romain Grosjean på Twitter.

Publicerad: