Mayweather närmar sig comeback – börjar träna i veckan

1 av 2 | Foto: Isaac Brekken / TT / NTB Scanpix

avDaniel Sörensen

SPORTBLADET

Många har varit tveksamma till boxningslegendaren Floyd Mayweathers påstådda fightingcomeback.

Amerikanen ryktas bryta ny mark och byta boxning mot MMA.

Men nu kan en sensationell comeback vara närmare än någonsin – enligt hans nya tränare Tyron Woodley börjar träningen nästa vecka.

I augusti 2017 gick Floyd Mayweather en boxningsmatch mot MMA-ikonen Conor McGregor i en fight som uppges ha varit värd flera miljarder. Amerikanen, som gjort sig känd för att gå obesegrad genom hela karriären, vann tämligen enkelt och pensionerade sig direkt efteråt.

Den senaste tiden har rykten om en eventuell comeback för Mayweather florerat. Men det handlar inte om en återkomst i boxningsringen, utan snarare om en nystart i MMA-oktagonen.

41-åringen har anställt UFC-mästaren Tyron Woodley som sin nya tränare, och han bekräftar att Mayweather kommer inleda sin träning nästa vecka.

– Vi kommer att ha en del taktiska möten nästa vecka, och vi kommer förmodligen hinna med några träningspass också, säger han till TMZ Sports TV.

Kan debutera i år

– Han behöver inte lära sig att kicka som Bruce Lee. Han behöver inte bli en mästare över en natt. Det viktiga är att han kan försvara sig och komma tillräckligt nära sina motståndare så att han kommer åt dem med sina slag, säger Woodley.

Förhoppningen är att Mayweather ska kunna debutera i oktagonen i slutet av året. Men först måste stjärnan ansöka om en licens, någonting som inte har gjorts ännu.

– Allting tar sin tid, så småningom kommer vi att ansöka om licensen. Vi kommer att göra allt som krävs för att han ska få fightas. Men allting måste ske på rätt sätt, säger Woodley.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA

UFC