Bröt spelet i natt efter jättedramat

Svenskans dröm lever fortfarande: ”Otroligt stort”

SPORTBLADET

RANCHO MIRAGE. Årets första major vill aldrig ta slut.

Spelet avbröts sent i natt och fortsätter i eftermiddag, svensk tid, med särspel mellan superstjärnan Inbee Park – och svenska Pernilla Lindberg.

– Det här är sånt man bara drömmer om, säger Lindberg till Sportbladet.

31-åringen från Bollnäs gick ut i tre slags ledning och med chans att skriva in sig i historieböckerna som den sjätte svenska majorvinnaren i historien tillsammans med Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Liselotte Neumann, Helen Alfredsson och Henrik Stenson.

Och hon var nervös.

Hon inledde med två bogeys på de tre första hålen och tappade sin ledning direkt.

– Jag kände mig jättelugn på uppvärmningen och det kändes bra när jag gick upp på första tee. Men sen började nerverna kicka in lite, säger hon.

Hon lyckades stoppa blödningen, och på det åttonde hålet var hon mindre än en decimeter från att göra hole in one. Där och då tändes gnistan igen.

Sen förvandlades allting till ett rafflande drama.

Solen gick ner

När samtliga 72 hål var färdigspelade låg tre spelare på samma score (-14). Jennifer Song, Inbee Park – och Pernilla Lindberg.

Det 18:e hålet skulle spelas om till en vinnare korades, men än har ingen vinnare korats.

På det tredje särspelshålet slogs Jennifer Song ut. Och Park och Lindberg hann ”bara” spela det 18:e hålet en gång till innan solen gick ner och spelet avbröts.

Då var klockan 19:30 på söndagskvällen på Mission Hills Country Club i Kalifornien – och 04:30 på måndagsmorgonen hemma i Sverige.

1 av 3 | Foto: ROBERT LABERGE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

”Inget att förlora”

Dramat fortsätter klockan 17:00 i dag, svensk tid.

Pernilla Lindberg har alltså fortfarande chansen att vinna en major.

– Jag har inget att förlora nu. Självklart hade det varit kul att kunna avgöra i dag, men jag får ytterligare en chans i morgon, säger hon.

Kommer du kunna sova?

– Jag tror det. Adrenalinet pumpar fortfarande så jag känner mig inte trött just nu, men så fort jag lägger huvudet på kudden lär det kännas att jag varit ute här hela dagen.

Inbee Park har sju majortitlar på meritlistan. Nu är det Pernilla Lindberg som ska försöka stoppa den sydkoreanska stjärnan från att vinna sin åttonde och i stället vinna sin första.

– Det här är sånt man bara drömmer om. Inbee är en av den bästa damgolfaren i världen någonsin och att jag fortfarande har chans att slå henne … det är otroligt stort, säger Lindberg.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf