Valtteri Bottas vann Australien GP i F1

Mercedes dominerade premiären av Formel 1

2018 var en bottennotering för Valtteri Bottas.

2019 börjar på topp.

Valtteri Bottas dominerade F1-premiären.

– Jag vet inte vad som hände, säger finländaren.

Finländaren tog starten från andra position och sedan fanns det inte någon som kunde hota honom. Han inledde med en mycket bra första stint och höll sedan koncentrationen och farten loppet igenom.

– Jag saknar ord. Det var mitt bästa race någonsin och jag vet inte vad som hände egentligen. Det kändes bara så bra i dag, säger Valtteri Bottas efter loppet.

Finländaren var inte bara konstant utan han var också snabbast. Han tog den extra poängen som det snabbaste varvet ger från och med i år. Därmed leder han VM med sina 26 poäng.

– Jag hade en så bra fart att jag verkligen ville ta den där extra poängen, även om det var lite riskabelt när vi bara gjorde ett depåstopp, säger Valtteri Bottas, som även var den förare som körde snabbaste varvet flest gånger förra säsongen.

Valtteri Bottas vann Australien GP 2019

Bakom honom körde Lewis Hamilton in som tvåa, de senaste årens världsmästare kunde inte hota sin kollega i Australien GP. Max Verstappen, Red Bull, tog sedan tredjeplatsen vilket gav motortillverkaren Hondas deras första pallplats efter comebacken.

– Jag behövde köra om Sebastian Vettel för ta en plats på pallen och jag klarade det, sedan kunde jag utmana Lewis. Det var en bra start på året och jag är nöjd med det, säger Red Bulls förare.

Inför premiären var Ferrari favoriter men teamet hade en tyngre helg och slutade fyra med Sebastian Vettel och med Charles Leclerc som femma, därefter var Kevin Magnussen sedan och Kimi Räikkönen slutade sjua i sin comeback för Alfa Romeo (tidigare Sauber). Det var en placering sämre än den han nådde vid sin debut för Sauber 2001.

F1-bloggen med senaste snacket och reflektioner efter F1-premiären.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN