”Känner inte igen min egen kropp…”

Ska genomgå full medicinsk undersökning

SPORTBLADET

TOBLACH. Martin Johnsrud Sundby är orolig.

Nu åker den norske stjärnan hem och genomför en full medicinsk undersökning.

– Jag känner inte igen min egen kropp, säger han.

Vi är vana att se Martin Johnsrud Sundby på prispallen men den här säsongen har 33-åringen inte stått att känna igen.

Visserligen körde han upp sig från en 20:e till elfte plats i söndagens jaktstart – där landsmannen Johannes Hösflot Kläbo tog sin sjunde (!) seger för säsongen – men Sundby är fortfarande orolig.

Han har dragits med sjukdomar, famlar fortfarande efter formen – och nu vill han få något slags besked kring vad som egentligen är fel.

– Planen var att jag skulle åka till Davos efter den här helgen i Toblach, men jag tänker åka hem till Norge i stället. Jag behöver få status på saker och ting så att jag förhoppningsvis kan komma tillbaka i tävling i en bättre version av mig själv, säger han till Sportbladet.

”Känns inte bra”

Hemma i Norge ska Sundby genomgå en full medicinsk undersökning, det ska tas blodprover och det ska göras fystester – för det är uppenbart att det är något som inte stämmer.

– Nej, kroppen känns inte bra. Det känns som att det är något som ligger och skaver. Jag känner inte igen mig i min egen kropp och därför väljer jag att åka hem och göra de här testerna. Jag vill hitta en förklaring, säger han.

Är du orolig inför OS?

– Nej, inte inför OS, men inför Tour de Ski.

”Är inte förnuftigt”

Sundbys plan har nämligen varit att köra hela touren, men nu kan han tvingas kasta om planeringen.

– Jag kan inte åka Tour de Ski om jag känner mig som jag gör nu, då blir det ett slit från start till mål och det vore inte så förnuftigt när det är en OS-säsong. Jag får ta en vecka i taget, sen får vi se om jag kommer till start när Tour de Ski börjar, säger han.

Så tävlar längdskidåkarna fram tills OS 00:25