Tvingades stänga av ljudet på grund av hatet

Foto: VIASAT SPORT
SPORTBLADET

En påstådd hostattack gjorde Justin Pipe till dartvärldens mest hatade man.

När han ikväll ställdes mot Phil Taylor tvingades sändade bolaget, Sky, stänga av publikljudet på grund av hatramsorna.

Pipe svarade med att skuggboxas med häcklarna i publiken.

Det var när motståndaren Bernie Smith kastade för matchen i VM:s första omgång som Justin Pipe plötsligt började hosta. Smith missade och Pipe kunde vända matchen och efteråt menad de flesta att hostattacken var planerad – och fejkad – för att störa Smith.

– Det är ett vidrigt beteende, sa förre VM-semifinalisten Wayne Mardle i Sky Sports.

– Jag är väldigt besviken över kommentarerna. Det är inte snällt mot varken mig eller min familj. Jag skulle aldrig försöka störa en annan spelare. Bernie sa ingenting den kvällen heller, så så vitt jag vet är det ingen grej från hans sida. Detta har nått orimliga proportioner, svarade Pipe.

”Vad i hela friden gör han?”

Men den ursäkten tämjde inte massorna. När Pipe i dag klev ut för andra omgångens match mot Phil Taylor dränktes han i burop redan vid presentationen och när matchen inleddes buades Pipe ut efter nästan varje pil.

Det gick så långt att Sky Sports, som producerar tävlingarna, var tvungna att stänga av ljudet från publiken när de konstant sjöng ”You’re f***ing shit”.

Pipe var rejält uppeldad och svarade med att elda på publiken och skuggboxas mot åskådarna.

– Svinga mot publiken är inget man kan råda honom att göra, vad i hela friden håller han på med, utbrister Sky Sports expert.

Matchen då?

Nej Pipe hade inte en chans mot sjätteseedade Phil Taylor som vann med 4–0 i set.