Michael Johnson om rekordet: ”Massaker”

SPORTBLADET

Rio de Janeiro. Wayde van Niekerk chockade friidrottsvärlden när han slog Michael Johnsons världsrekord på 400 meter.

I BBC:s studio satt Johnson själv:

– Oh my god!, utbrast han i direktsändningen.

Usain Bolts galaföreställning fick plötsligt en oväntad vändning när Wayde van Niekerk flög fram på 400 meter och slog Michael Johnsons världsrekord från VM i Sevilla 1999.

Och han gjorde det inför självaste Michael Johnson som satt som expert i BBC:s studio – där han hyllade sin arvtagare i ren eufori direkt efter loppet.

– Oh my god! Han gör det från bana åtta. Jag har aldrig sett något liknande från 200 meter till mål. Jag skulle verkligen vilja se mellantiderna, jag tror till och med det kan ha gått fortare under andra halvan, säger han och fortsätter:

”En massaker!”

– Det där var en massaker av Wayde van Niekerk! Vad mer kan han göra, kan han gå under 43 sekunder? Det är något jag trodde att jag kunde göra men aldrig fick chansen att klara av. Men den här unge mannen har gjort något väldigt speciellt, säger Johnson.

Senare på Twitter gratulerade han van Niekerk ytterligare en gång:

”Grattis till dig Wayde och till din coach. Bra gjort och välförtjänt. Jag kommer alltid ha kvar upplevelsen när jag slog det. Precis som mitt 200-rekord så är det i goda händer", skriver han.

Se klippet på Johnsons reaktion här!

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM