”Förtjänar inte sin plats i Formel 1”

SPORTBLADET

Rankas som den sämsta föraren

Marcus Ericsson rankas som den sämsta föraren i årets Formel 1.

Det i en lista som The Telegraph har publicerat.

”Nu verkar det ganska tydligt att Marcus Ericsson inte förtjänar sin plats i Formel 1.”, skriver tidningen.

Inför säsongen rangordnade The Telegraph samtliga av årets Formel 1–förare. Tidningens Formel 1–journalist Daniel Johnson rankade då förarna utefter vem som skulle ha varit bäst om alla hade likadana bilar. För Marcus Ericsson, 25, blev det då en 21:e plats med motiveringen:

”Det kan ses som hårt att ranka svensken bakom rookies men under hans två säsonger i F1 har han ständigt misslyckats med att imponera. Han har mycket att bevisa.”

Rankas som den sämste föraren

Efter Monacos Grand Prix i maj gjorde Johnson en ny lista – där svensken bibehöll sin 21:e plats med samma motivering.

Men så i dag kom en ordentlig sågning. The Telegraph har nämligen publicerat ännu en rankning av förarna – baserat på hur bra de är om alla hade haft samma bil. Den här gången trillar Marcus Ericsson, som är en av fem förare på noll poäng i årets mästerskap, ner och ses av tidningen som den 22:e och sämste föraren i Formel 1. Motiveringen är inte nådig – mot Ericsson.

”Har nästan haft tre år på sig”

”Nu verkar de ganska tydligt att Marcus Ericsson inte förtjänar sin plats i Formel 1. Han är inte den enda – men han har haft nästan tre år på sig och har nästan inte gjort någonting för att imponera.”

Ericssons stallkamrat Felipe Nasr rankas på 19:e plats medan Lewis Hamilton toppar listan före Max Verstappen och Fernando Alonso.

Ericssons stall Sauber har haft en motig säsong och varit nära att gå i konkurs – i dagarna kom dock räddningen då teamet fick nya ägare.

Under dagens första träning inför helgens Grand Prix i Ungern var Marcus Ericsson den förare med 15:e bäst tid. Snabbast var Lewis Hamilton före Nico Rosberg och Sebastian Vettel.

ARTIKELN HANDLAR OM