Hamiltons hot mot tredje raka VM-titeln

SPORTBLADET

Hamilton: ”Känner verkligen hur det brinner inom mig”

Två lopp återstår innan sommarlovet och form­kurvan pekar åt ett håll:

En tredje VM-titel på tre år för ­Lewis Hamilton.

Men han får konkurrans, inte bara av team­kollegan – utan även av Red Bull.

Nico Rosberg avslutade fjolåret som VM-tvåa, men med tre raka segrar. Han och hans silverpil tog sedan greppet om årets säsong med ytterligare fyra segrar – Sedan bytte Red Bull ut Daniil Kvjatt mot Max Verstappen, 18, och deras motorleverantör Renault kom med en uppdatering.

Nu, lite mer än två månader senare, har Rosberg bara en poängs försprång jämfört med sin jagande teamkollega Lewis Hamilton och sett till formkurvan ligger Rosberg numera en bra bit efter.

Sportbladet har räknat om VM-tabellen efter Spaniens GP då Verstappen värvades från Toro Rosso till Red Bull för att göra sommarens trend extra tydligt och då är Lewis Hamilton klart starkast, följd av Red Bulls tonåring Max Verstappen.

Nyasfalterat

Rosberg ligger bara trea. Han har bara vunnit ett lopp efter Europapremiären i maj, varit inblandad i två team-interna kollisioner och dessutom bestraffats av domarna.

– Det var en stor besvikelse att förlora den andraplats som jag dels kämpat för och dels förtjänat på ett sådant sätt, men vi har accepterat domarnas beslut och nu måste jag se framåt och vara positiv, säger Rosberg som straffades för att teamet hjälpte honom med råd via radion, någonting som är förbjudet.

– Jag leder VM när vi är halvvägs och det är en lång väg kvar. Det är en tuff kamp med Lewis, men jag känner mig stark, både i mig själv och i bilen så nu kör vi. Jag ser fram emot helgens tävling i Budapest, det är en bana som testar dig och det är en utmaning jag som förare gillar, säger Nico Rosberg.

I Ungern väntar nu värme, men också risk för åskskurar och en helt nyasfalterad bana.

Det kan påverka förhållandena, bland annat räknar Mercedes med att det kommer att gå betydlig snabbare under kvalet.

275 poäng kvar

– Ända sedan bottennappet i Barcelona har jag hittat en väldigt stark känsla, mentalt och jag känner verkligen hur det brinner inom mig, säger Lewis Hamilton som kan ta sin femte seger i Budapest.

Ungerns GP är årets elfte deltävling, därefter återstår det ytterligare 10 lopp. Det betyder att det just nu är 275 VM-poäng kvar att slåss om.

ARTIKELN HANDLAR OM