Supervärvningen: Iksu värvar stjärnan

SPORTBLADET

Corin Rüttimann lämnar Endre: ”En drömvärvning”

1 av 2 | Foto: Corin Rüttimann.

Vårens hetaste värvning i damernas SSL?

Här är den: schweiziska superstjärnan Corin Rüttimann lämnar Endre för spel i Iksu.

– Jag tycker att hon är världens bästa spelare, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Corin Rüttimann, 24, svarade för sin bästa SSL-säsong någonsin i vintras när hon bombade in 31 mål, noterade 47 poäng och kom åtta i den totala poängligan.

Under våren har hon varit jagad av ett gäng klubbar eftersom hennes kontrakt med Endre gått ut – och nu står det klart att Iksu vunnit kampen om stjärnan.

Avtalet är skrivet på ett år.

Rüttimann har gjort 82 landskamper för Schweiz, kom med i VM:s All Star Team både 2011 och 2015 och har totalt svarat för 122 poäng på 73 SSL-matcher.

– Det är en drömvärvning så klart, säger sportchefen Jocke Sjöström.

– Hennes innebandykompetens talar för sig själv men hon passar också in bra i vår offensiva spelmodell.

”Kanske är bäst i världen”

Hur högt rankar du henne i världen?

– Hon rankades trea i världen nyligen, men jag tycker att hon är ännu bättre än så. Hon kanske till och med är bäst i världen, men är lite för ödmjuk i sin approach. Vi hoppas få henne att inse hur hon bra är och få henne att ta för sig ännu mer.

Varför väljer hon Iksu?

– Jag tror att hon är sugen på att spela en mer offensiv innebandy. Hon känner att det händer något intressant i Iksu just nu och att vi har ett lag som krigar om SM-guld. De största spelarna vill spela de största matcherna och det får hon göra hos oss.

”Hon kommer få spela en offensivare innebandy”

Under sin tid i Endre har Corin Rüttimann bildat ett av SSL:s bästa radarpar med Anna Jakobsson och har haft kopiöst med speltid.

Samma speltid kommer det inte bli i betydligt mer stjärntäta Iksu men det blir inget problem enligt Jocke Sjöström.

– Hon är medveten om att vi jobbar på ett annat sätt än Endre. Men även om hon får mindre tid på banan så kommer hon ha mer tid i anfallszon hos oss. Hon kommer få spela en offensivare innebandy, säger han.