AIK fick backa nära en halv miljon

SPORTBLADET

Avslöjar: Så mycket ville de ha för Kim Nilsson

Foto: Kim Nilsson.

Kim Nilsson lämnar AIK för Kalmarsund.

Stjärnan kostade en rekordsumma att köpa loss – men då fick AIK ändå backa runt 400 000 kronor på sitt begärda pris.

– Om summorna nu stämmer så är det mycket pengar, säger Kim Nilsson.

Landslagsforwarden Kim Nilsson lämnade 2008 Kalmarsund för SSL-spel i AIK och har de två senaste säsongerna varit uthyrd till schweiziska Grasshoppers. I samband med flytten skrev 28-åringen på ett femårskontrakt med AIK.

Men det avtalet fullföljer han inte – istället blir det en comeback i Kalmarsund.

Sportbladet kunde redan 7 april berätta att Kim Nilsson hade Kalmarsund som sitt förstaval till nästa säsong, vilket han nu också bekräftar:

– Jag har bestämt mig för Kalmarsund, nu är det upp till klubbarna att lösa resten. Jag väntar på samtal om hur det har gått, säger Kim Nilsson som precis kommit hem till Sverige.

När kommer besked?

– Senare idag eller imorgon.

Kim Nilsson behöver inte vara orolig.

Köptes för 1,4 miljoner

Redan i början av april inleddes förhandlingarna mellan AIK och Kalmarsund och Sportbladet kunde avslöja att övergångssumman väntades hamna kring 1,5 miljoner kronor.

I fredags skrev Expressen att förhandlingen är klar och att slutnotan landade på 1,4 miljoner kronor.

En rejäl putsning av den tidigare rekordsumman på 500 000 kronor som Storvreta betalade till Caperiotäby för att köpa loss landslagsbacken Rasmus Sundstedt.

Men trots att det handlar om en rekordsumma så fick AIK backa rejält på priset.

”Jag förstår AIK”

Enligt Sportbladets uppgifter begärde AIK 1,8 miljoner kronor för Kim Nilsson, men när förhandlingen var klar hade klubben alltså fått backa nära en halv miljon kronor.

– Det florerar mycket rykten men om det stämmer så är det mycket pengar. Men jag förstår AIK också, jag har avtal med dem och de vill ha ersättning. Jag har inte varit så insatt, jag har fokuserat på slutspelet nere i Schweiz, säger Kim Nilsson.

Avslutningen i Schweiz blev bästa tänkbara när Grasshoppers vann mästerskapet.

– Det var klubbens första guld i historien, så det var stort. Jag har två väldigt fina år där nere, men det ska bli kul att komma hem också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy

AIK