Waldner spelar sista matchen på torsdag

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Besked i dag – nu slutar legendaren

Waldner har snart gjort sin sista match.
Foto: LENNART MÅNSSON/BILDBYRÅN
Waldner har snart gjort sin sista match.

Han gjorde sin första match för 38 år sedan som 12-åring.

Nu avslutar Jan-Ove Waldner sin karriär.

– Han är absolut en av de största, om inte den störste, säger Mikael ”Äpplet” Appelgren.

Jan-Ove Waldner har haft en makalös karriär med ett OS-guld och sex VM-guld. Nu avslutar 50-åringen sin 38 år lång bordtenniskarriär.

Waldner debuterade i elitserien och Spårvägen 1977 som 12-åringen. 38 år senare gör han på torsdag sin sista match när Spårvägen spelar hemma i Liljeholmshallen mot Rekord i pingisligan.

– Det är fantastiskt. Ruskigt kul. Vi har följt varandra sedan han var sju år och jag elva. Vi har varit ganska sammankopplade, säger Mikael ”Äpplet” Appelgren och fortsätter:

– Han är bland de bästa i Sverige genom tiderna, men kanske inte den största.

Vem är störst?

– Det är väl Stenmark och Borg då.

– Det är svårt. Det är media som styr det där. Bordtennis är en stor sport, den näst största i världen och det är en väldig konkurrens. Men han är absolut en av de största, om kanske inte den störste. Så måste du skriva så att han blir glad också.

”Har nog tappat udden”

Appelgren och Waldner har följt varandra genom hela karriären och sporrat varandra att bli bättre.

– Roligaste var när jag kom till Spårvägen och han inte ens nådde upp till bordet, det var ganska komiskt. Men alla bordtennisminnen vi har tillsammans och även privat, säger han och fortsätter:

– Det har betytt väldigt mycket. Jag tror varken att han eller jag hade vunnit så mycket om vi inte hade haft varandra. Vi har sparrat varandra ganska tufft.

Är det rätt läge för honom att lägga av?

– Ja, herregud, för fan. Även fast både han och jag och Jörgen håller väldigt bra klass fortfarande. Någon gång måste det ta slut, det är en jäkla skillnad att dra ner på träning och spela, men att spela matcher och så där och ladda, den udden tappar man och den udden har nog Janne tappat nu. Då känner han nog att det kanske är dags att sluta.

Spårvägen spelar match i Göteborg i kväll, men då finns ”J-O” inte med. Han laddar i stället för sista matchen på torsdag.

Sportbladet sänder J-O:s sista match klockan 18.30 på torsdag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN