Häcken stoppar spelare från OS

SPORTBLADET

Häcken har två spelare som tagits ut i det U21-landslag som ikväll kvalar mot Georgien.

Men något OS blir det inte för varken Samuel Gustafson eller Joel Andersson. Häcken stoppar sina spelare från turneringen.

– Min åsikt är att OS i fotboll är en låtsasgrej, säger sportchef Sonny Karlsson till GP.

Den 15 juni måste Håkan Ericson presentera en bruttotrupp inför OS-fotbollen.

Men listan på spelare att välja bland blir allt kortare. Senast i raden av klubbar att säga nej till att släppa spelare är BK Häcken.

– Det är ju våra ordinarie spelare som är aktuella och vi vill inte bli av med våra bästa spelare. Vi har tagit ett klubbeslut och såhär är det. Det är vi som betalar lönen, säger klubbens sportchef Sonny Karlsson till GP och motiverar beslutet med att laget bland annat spelar kvalmatcher till Europa League under OS-datumen.

”Har våndats över detta”

I kväll möter U21-landslaget Georgien i en kvalmatch till U21-EM. I den truppen finns Häckenmittfältaren Samuel Gustafson med, även ytterbacken Joel Andersson var uttagen men tvingades lämna återbud. Även Simon Sandberg hade kunnat vara aktuell för OS-spel.

Sonny Karlsson menar att det var tuffa besked att lämna till spelarna:

– Jag har haft separata samtal med dem. Det var ett svårt beslut för oss och vi har våndats över detta, säger han till GP samtidigt som han sågar OS-fotbollen:

–  Min åsikt är att OS i fotboll är en låtsasgrej. I alla andra grenar är de bästa med men i fotbollen så får man ha med tre överåriga bara för det ska bli viss stjärnstatus. Det är en hittepå-turnering, säger han

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS