Masters 2016

Legendaren skrev mardrömshistoria

Av: 

Johan Linderstam

SPORTBLADET

Els inledde Masters sämst – någonsin

AUGUSTA. Det finns jobbiga tävlingsöppningar – och så finns en sådan som Ernie Els precis stod för.

Ja, alltså en mardröm av närmast bibliska proportioner.

Sydafrikanen missade fem puttar, alla kortare en meter, när han gick fem slag över par på Augustas första hål och noterade den sämsta inledningen genom hela Mastershistorien.

Ernie Els har totalt vunnit fyra majors, men aldrig Masters där han slutat tvåa två gånger (2000 och 2004). Och det lär inte bli någon grön kavaj i år heller.

Sydafrikanen inledde nämligen årets tävling med att skjuta nio slag på det första hålet – fem över par – vilket är den absolut sämsta inledningen genom tävlingshistorien här på Augusta och något som fick Henrik Stenson att rysa när han hörde om det.

– Den vet jag inte om jag vill titta på. Den kommer inte med på några highlights. Snarare skräcklights. Det lämnar vi bakom oss, säger Stenson med ett snett leende.

Se när stjärnan missar sex puttar  här! (klipp)

Inte ens arrangören kunde hålla räkning

Men det värsta var ändå inte att han gjorde det, utan hur. Els hade en parputt på knappa metern som missades och följde sedan upp det med att missa fyra (!) korta puttar till innan han fick bollen i hål. Faktum är att Els kladdade så många gånger på bollen på green att inte ens tävlingens så kallade ”shottracker” lyckades hålla räkningen på alla missar utan ”bara” fick ihop åtta slag. Men nio blev det efter att den gamle storspelaren sorgligt nog fullständigt skitit i vilket – han missade till exempel en putt från en decimeter genom ren nonchalans – och en mindre eftertraktad rekordnotering är nu ett faktum.

Fotnot: Ernie Els uppgavs först ha skjutit tio slag på hålet, men Masters tävlingsledning korrigerade sedan scoren till en nia sent på torsdagskvällen, vilket fortfarande är sämsta starten någonsin.

Tävlingen pågår – följ ställningen här.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Masters 2016

Ernie Els

US Masters

Golf