Stenson spelar både tredje och avslutande rundan under dagen

SPORTBLADET

Först ska han spela klart den uppskjutna tredje rundan.

Därefter väntar den fjärde – några timmar senare.

– Det kommer att bli en lång dag, sade Henrik Stenson inför den minst sagt komprimerade avslutningen av PGA-mästerskapen.

Bara 37 av 86 spelare hann spela klart tredje rundan av PGA-mästerskapen, årets fjärde och sista herrmajor i golf, på Baltusrol-banan i Springfield, New Jersey.

Anledningen: ett rejält åskoväder.

I stället fick spelet återupptas på söndagsmorgonen. För tätspelarna, däribland Henrik Stenson, väntar därmed 36 hål på samma dag.

Stenson – som nyligen blev första svensk på herrsidan att vinna en major efter triumfen i British Open – gick ut på det första hålet på sin tredjerunda klockan 13.30 svensk tid. I en minst sagt haltande resultatlista har han sex slag under par och ligger femma – tre slag efter amerikanska duon Jimmy Walker och Robert Streb. Klockan 20.58 ska sedan Stenson gå ut på den avslutande rundan.

”Övriga svenskar”

De övriga tre svenskarna – David Lingmerth, Alex Norén och Freddie Jacobson – fick bryta sina tredjerundor på lördagen, men har inget med tätstriden att göra.

Vid 14-tiden var Jacobsen enda svensk att ha spelat klart sin tredjerunda och är delad 65:a på två slag över par. Norén är delad 55:a med ett över par efter elva hål och Lingmerth är delad 36:a med ett under efter 14 hål.

14.58 går sedan Freddie Jacobsen ut på sin avslutande runda. David Lingmerth gör det 19.01 och Alex Norén 19.28.

ARTIKELN HANDLAR OM