Mejla

Per Bjurman

Bjurman: Jag trodde inte att det var sant

Publicerad:
Uppdaterad:

PALM SPRINGS. Högsommaren må vara här, men på något sätt nådde NHL-säsongen – egentligen avslutad sedan länge – sitt klimax under onsdagen.

Steven Stamkos förlängde helt förbluffande med sitt Tampa, Taylor Hall trejdades till New Jersey mot Adam Larsson och backstjärnorna PK Subban och Shea Weber bytte lag.

Det är ingenting annat än seismiska skiften i världens bästa liga.

Jag började onsdagen med att spela in en podd med kollegorna Jonathan Ekeliw och Jarkko Päiväniemi och konstaterade under den, lätt självbelåtet, att det nog inte kommer hända så mycket som förväntat i NHL de närmaste dagarna.

Sedan gick jag till poolen vid mitt hotell i Palm Springs, där jag just nu firar semester, och la mig.

En halvtimme senare ringde Ekeliw tillbaka och bara flämtade om att jag måste titta på twitter.

– Men, fnös jag i min sköna solstol och slog motvilligt ihop Kim Wrights förträffliga roman ”Last Ride to Graceland”, det här måste väl vara fejk-konton?

Nä.

Helvetet brakade loss

Själva helvetet hade verkligen brakat loss. Steven Stamkos HADE verkligen skrivit på ett nytt kontrakt med Tampa i elfte timmen – värt frapperande mycket mindre än vad andra klubbar garanterat var beredda att erbjuda honom.

Men det var dagens minst uppseendeväckande nyhet – absurt nog; Stamkos var ju  ”the big fish” inför fredagen race, när Free Agency-fönstret öppnar.

Den toppades redan när det plötsligt meddelades att Edmonton Oilers skickat förra draftettan Taylor Hall till New Jersey Devils – i utbyte mot svenske backen Adam Larsson.

Att Oilers har ett överflöd av unga, begåvade forwards och kan undvara en eller annan har i  och för sig varit sant i flera år, men vid sidan av unike Connor McDavid var Hall antagligen truppens största talang och att de skickar iväg just honom, utan att få fler spelare och/eller några höga draftval i retur, är i sanning anmärkningsvärt.,

Men GM Peter Chiarelli – som behöver bra backar, det är också sant – måste se Adam som undervärderad och förhoppningsvis kan den förre Skellefteå-stjärnan ta det avgörande steget i sin nya miljö norr om gränsen.

Den största bomben

Den allra största bomben släppte dock Montreal och Nashville när de några minuter senare bytte backstjärnor och franchise-spelare med varandra.

Shea Weber gick till Canadiens och P.K Subban  till Predators.

Vinnare:

Nashville.

Weber är en utsökt back han också, utrustad med ett rent mördande skott, men han fyller snart 31, såg under slutet av den gångna säsongen ut att ha tacklat av en smula – och har, framförallt, tio jäkla år kvar på sitt monstruösa kontrakt.

Larger-than-life-karaktären Subban, å sin sida,  är vid 27 år på väg in i sin prime, och har ett mycket mer hanterbart kontrakt med sig i portföljen till Music City.

Nu ska jag gå tillbaka till poolen, men har en genväg tillbaka till rummet utstakad.

Efter den här urladdningen känns det som att vad som helst kan hända...

avPer Bjurman

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM