Idrottsprofil misshandlad av flickvännen

SPORTBLADET

"Fick 15-20 slag med skohorn"

Idrottsprofilen upptäckte att hans flickvän i smyg använde droger och bestämde sig för att ställa in deras planerade bröllop.

När han lämnat beskedet att han ville göra slut blev han attackerad med ett skohorn av stål.

– När jag skulle springa ut ur lägenheten lyckades hon slå två-tre slag i bakhuvudet, säger idrottsmannen i polisförhören.

Idrottsmannen är en välkänd profil i sin sport, där han spelat på elitnivå i över 15 år.

När hans förra förhållande upphört träffade han för några år sedan en ny flickvän.

I början var det väldigt bra med mycket kärlek. Men allt eftersom började han lägga märke till att hon hade ett märkligt beteende.

Vid ett tillfälle när de var bortbjudna ville hon plötsligt och oplanerat låna hans bil för att åka till en kompis i närheten. Idrottsmannen erbjöd sig att skjutsa men hon ville åka ensam. Efteråt såg han på trippmätaren att hon kört många mil längre än till kompisen hon skulle ha besökt. En kort tid senare upprepades samma sak.

Misstänkte drogmissbruk

Han började misstänka att hon höll på med droger, något som hon till slut medgav.

– Jag var så kär i henne, jag ville inte lämna henne. Jag ville finnas till för henne och hjälpa henne. Så enkelt var det. Jag upplevde att hon var som gjord för mig eftersom vi hade precis samma intressen, berättade idrottsmannen i förhören.

– Jag känner mig som en idiot som trodde på det hon sa – att hon använt kokain men slutat.

Hon lånade ofta pengar och några veckor före händelsen ringde hon och ville ha 20 000 kronor. Då höll hon på med roulette på internet.

Skulle gifta sig

Tre veckor innan de skulle gifta sig kom idrottsmannen fram till att avsluta förhållandet. Två dagar efter han lämnat beskedet till henne blev hans mobil kapad via apple id. Och privata bilder lades ut på sociala medier. Idrottsmannen förstod att det var hon som gjort det eftersom hon kände till hans inloggningsuppgifter. Han åkte till polisen och anmälde kapningen och begav sig därefter hem till den gemensamma lägenheten.

När han kom in låg fotografier utspridda över hela vardagsrumsgolvet. Mitt på golvet i hallen stod hennes bröllopsskor.

Flickvännen låg i sängen och när han började plocka ihop sina saker han skulle hämta anklagade hon honom för att ha skämt ut henne och hennes familj. Hon var mycket arg.

– Jag är beredd att lägga 300 000 för att se dig död, du vet vilka jävla idioter jag har umgåtts med, sa hon enligt idrottsmannen.

Hon ska enligt hans version börjat slå honom med knytnävarna, 20-25-slag. Han häll upp ena armen för att freda sig. Sedan fick hon tag i ett 40 centimeter långt skohorn av stål och började slå med det.

– Hon slog 15-20 slag mot armen och det gjorde ont. Jag backade in i sovrummet och hon följde efter. Jag lyckades vända runt och ta mig förbi henne för att springa ut ur lägenheten.

Det var då han fick slagen som gick igenom skalpen uppe på huvudet, och började blöda kraftigt.

Idrottsmannen fick söka upp sin lagläkare akut för att få skadorna hopsydda.

"Han ramlade"

Kvinnan förnekar brott och har lämnat en annan version som går ut på att det var hon som blev attackerad först och att hon bara försvarade sig.

– Jag fick ett slag i ansiktet och då gav jag honom en rejäl knuff förklarade hon i förhören. Han tappade balansen, ramlade och slog i huvudet i någon form av förhöjning av golvet som finns i hallen. Jag tror att han slog i bakhuvudet och började blöda.

– Det fanns ett skohorn i hallen som hängde på väggen. Han fick det på sig i samband med fallet.

Vilken version som är den rätta kommer snart att avgöras i domstol. Den numera före detta flickvännen står åtalad för misshandel.