Två importer på väg bort från Örebro

SPORTBLADET

Örebro kan vara på väg att göra ytterligare omöbleringar i sin trupp.

Enligt uppgifter till Sportbladet letar SHL:s tabellelva ny klubb åt både Dominique Heinrich och Siim Liivik.

– Det jag kan säga är att varken spelarna eller klubben är nöjda om de inte spelar, säger Örebros general manager Pontus Gustafsson.

Under tisdagen skrev hockeybloggaren MrMadhawk att han har källor på att Örebro undersöker möjlighet att bli av med Dominique Heinrich.

Enligt initierade källor till Sportbladet gäller det både Dominique Henirich och och Siim Liivik.

Båda var nyförvärv inför den här säsongen och läget kompliceras av att de har kontrakt över två år.

Talande statistik

Österrikaren Dominique Heinrich värvades som den poänggörande back som Örebro har haft svårt att hitta sedan Daniel Sondell – hittills har 26-åringen gjort tre mål och två assists på 22 matcher och har minus sju i statistiken, och han har haft det svårt att få det att stämma i powerplay.

Finländaren Siim Liivik värvades som den hårdcheckande forward som Örebro har saknat sedan Emil Kåberg började ta hand om de övriga spelarnas utrustning i stället – hittills har 28-åringen gjort två mål och sex assists på 21 matcher och har också minus sju i statistiken, och han har haft en alltmer anonym tillvaro ute på isen.

Liivik har mest fått rubriker för att rappa en egen låt vid segerfirande inför hemmapubliken i Behrn Arena.

Haft svårt att platsa

Både Heinrich och Liivik har också ställts utanför laget av tränarduon Johan Tornberg och Lars Ivarsson under säsongen.

– Jag har egentligen ingen kommentar till det här, det finns inget nytt att berätta. Mer än att vi har en pågående diskussion med de här spelarna om deras situation, säger Pontus Gustafsson.

Siim Liivik var inte med på tisdagens träning, vad var orsaken till det?

– Han hade en känning av en skada. Annars känns skadeläget bra i truppen – Johan Wiklander är tillbaka på is, Johan Motin kan träna för fullt igen och Bobbo Petersson ser inte snygg ut i ansiktet men är snart åter i spel.

Om Heinrich och Liivik skulle hitta nya klubbar kan det ge utrymme för Örebro att ta in andra spelare.

Ödeshelg

Örebro har haft det tungt med nyförvärven den här säsongen.

Joakim Andersson missar hela säsongen på grund av skada, Tom Wandell har inte levt upp till förväntningarna och Gustaf Franzén har lånats ut en längre period till Vita Hästen.

Däremot har Michael Hagas insatser lovat mer även om han har haft problem med anpassningen till SHL och Axel Brage har visat sig vara en duglig backup till Julius Hudacek i kassen.

Och framförallt NHL-meriterade backen Nicklas Grossmann stod för en gedigen debut i nya klubben senast.

Örebro har ett ödesmättat veckoslut framför sig med back-to-back-möte med bottenkollegan Rögle fredag-lördag, då är stjärnforwarden Daniel Viksten fortsatt avstängd.

ARTIKELN HANDLAR OM