Tuff premiär för Ericsson: ”Svårt”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tekniska problem och hjulet lossnade

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
Marcus Ericsson hade stora problem med bilen.

Nu har Marcus Ericsson testat sin nya bil.

Men det var allt annat än enkelt.

– Det var en svår dag, säger han.

I går presenterades C-35, den nya Saubern, i Barcelona. Tillsammans med Toro Rosso var Ericssons team sist ut att presentera sin bil, men Felipe Nasr lyckades ändå köra 103 varv under den första dagen.

I dag, under den andra veckans andra testdag, var det svenskens tur att ta över och han hade betydligt fler problem. Under förmiddagen blev han stående i garaget och fick ta en tidig lunch efter bara sju varv på banan.

– Det var en svår dag och framförallt förmiddagen kortades ner eftersom vi hade tekniska problem, säger svensken som också hann med att tappa hjulet under eftermiddagen.

– Under eftermiddagen kände jag sedan någonting konstigt, höger bak, i kurva fyra och jag tappade kontrollen över bilen. Det gjorde att vi inte kunde köra så många varv som vi hade velat.

Finland i topp

Eriksson körde 55 varv, bara Haas Esteban Gutierrez som hade problem med turbon körde färre (1). Ericssons 1.27,487 var den elfte bästa tiden av de tolv förarna.

– Den körning som vi gjorde har vi nytta av och vi körde längre stints under eftermiddagen och det var riktigt bra för mig eftersom det gav mig en känsla av den nya bilen, säger Ericsson som vilar i morgon och kör på fredag igen.

– Men det är sådana saker som händer under testerna. Jag ser fram emot att köra bilen igen.

Snabbast under den andra testdagen var Valtteri Bottas, Williams (1.23,261). Han satte sin tid med de supermjuka däcken.

– Det var ännu en bra dag och detta var min sista testdag innan vi åker till premiären i Melbourne, säger Bottas som körde 108 varv.

– Jag känner mig väl förberedd och trivs bra i bilen. Jag är glad över de framstegen vi har gjort under testerna och jag tror att vi kommer att gå framåt ännu mer innan premiären.

Button förväntansfull

Hans tid var bra, men inte bättre än den som Nico Rosberg körde in på igår. Mercedes har inte jagat tider utan testade bland annat nya bargeboards. Lewis Hamilton (1.23,622) körde på förmiddagen och körde med mindre bränsle i bilen medan Nico Rosberg koncentrerade sig på racesimulering under eftermiddagen (1.26,298).

Även för McLaren var det en positiv dag. Jenson Button var femma i resultatlistan och körde 121 varv, vilket är ett stort framsteg för teamet som hade en miserabel fjolårssäsong.

– Tillförlitligheten är betydligt bättre och när det inträffar så kan du börja arbeta på andra ställen, exempelvis på performance. De har lovat oss ännu större framsteg och när de kommer vi som förare att kunna konkurrera och dessutom att vara glada.

Två testdagar återstår innan säsongen startar i Australien helgen den 19-20 mars.

Publicerad: