Sveriges motståndare i blåsväder: "Osmidigt”

SPORTBLADET

Festade bara dagar innan kvalmötet: ”Ser väl inte på oss som något starkt motstånd”

Foto: Bildbyrån
Sveriges Tobias Borg.

SÖDERTÄLJE. Sveriges motståndare Bosnien-Hercegovina är i blåsväder inför EM-kvalet.

I en video som spridits på nätet syns flera spelare festa bara dagar innan match.

– De ser väl inte på oss som något starkt motstånd, säger Tobias Borg.

Sverige ställs mot Bosnien-Hercegovina i den första EM-kvalmatchen av fyra på lördag. Inför mötet stormar det i det bosniska laget.

I en video som fått stor spridning i hemlandet syns flera spelare festa med den kontroversiella serbiska artisten Svetlana "Ceca" Raznatovic bara dagar innan lagets första kvalmatch mot Ryssland i kväll.

Förbundets Generalsekreterare Dubravko Barbaric har hotat med böter, men förbundskapten Damir Mulaomerović står bakom sina spelare och säger att festen var godkänd eftersom NBA-spelaren Jusuf Nurkić fyllde år.

– Killarna var varken berusade eller inblandade i någon incident. De som tror att mina killar är alkoholister har verkligen helt fel. Jag är dock medveten om att det kommer finnas en mängd olika synpunkter och om den här videon har gjort några av våra fans besvikna ber jag om ursäkt, säger han enligt Mondo.ba.

”Osmidigt av dem”

De svenska spelarna, som åker till Bosnien i morgon, har inte missat videon.

– Jag såg någon video i omklädningsrummet, att de var ute och festade. Man vet ju hur det kan vara i Sydeuropa jämfört med i Sverige. Men de ser väl inte på oss som något starkt motstånd, säger Tobias Borg.

Ludvig Håkanson:

– Osmidigt av dem. Men jag tror att de tar matchen väldigt seriöst, det var nog bara ett misstag där, säger han.

I den svenska truppen finns vissa frågetecken inför mötet med Bosnien. Jonathan Person stukade foten på onsdagens träning och Borg vilade på grund av en bristning vaden. Anton Gaddefors har skickats hem på grund av sjukdom och Martin Pahlmblad kan bli pappa vilket dag som helst.

Det är därmed osäkert vilken trupp Sverige kommer att ställa upp med på lördag.

– När man har skador och sjukdomar blir laget klart en timme innan flyget går. Vi analyserar situationen och tar ett beslut i kväll eller imorgon, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

ARTIKELN HANDLAR OM