Förväntansfull Rosenqvist till Mexiko

avAnna Andersson

Foto: Mahindra
Felix Rosenqvist till Mexiko och Formula E

Han ligger tvåa i mästerkapet.

Men vill ha mer i Mexiko.

– Jag är väldigt förväntansfull, säger Felix Rosenqvist.

Foto: Mahindra

Under de fyra inledande loppen i elbilmästerskapet Formula E har svenske Felix Rosenqvist imponerat. Han har tagit två segrar och ligger tvåa i mästerskapet, fem poäng bakom ledande Jean-Eric Vergne. Nu väntar Mexikos ePrix.

– Jag är väldigt förväntansfull inför den här helgen, säger Felix Rosenqvist.

– Det känns bra just nu, på alla plan. Vi har haft en positiv inledning på säsongen och jag kan inte se varför vi inte skulle vara starka i Mexiko också. Hela teamet arbetar på en högre nivå än någonsin tidigare och alla drar åt samma håll.

Rosenqvist till Mexiko och Formula E

Helgens deltävling avgörs på Autódromo Hermanos Rodríguez, men bansträckningen är något annorlunda jämfört med F1. Den ligger på närmare 2000 meters höjd över havet, vilket kan påverka batteriets temperatur eftersom den tunna luften påverkar både kylningen och energieffektiviteten negativt.

I fjol bröt Rosenqvist loppet i Mexiko sedan han dragits in i en kollision med sin teamkollega Nick Heidfeld och Nicolas Prost från Renault.

- Mexiko var ett av de mest dramatiska racen förra säsongen och ärligt talat inte den bästa banan för oss - men vi har kommit långt sedan dess, säger Rosenqvist.

– Jag känner mig trygg i att vi kan vara med och utmana där uppe i helgen. Jag kommer att bära med mig samma approach som jag hade i Santiago; det är poängen som räknas och det gäller att tänka lite mer långsiktigt i det här skedet av säsongen.

Helgens deltävling, säsongens femte, startar klockan 23.00 i morgon lördag.

Hela säsongen i Formula E - alla lopp, datum och tider i Sportbladets guide.

ARTIKELN HANDLAR OM