Hamrén fick beskedet tidigare i dag

SPORTBLADET

"En stor förlust"

1 av 2

NICE. Redan i vintras fick Erik Hamrén veta att Zlatan Ibrahimovic övervägde att sluta i landslaget.

Men det definitiva beskedet kom inför matchen mot Belgien.

– Det blir en stor förlust, Zlatan är unik. Fotbollsmässigt som den målgörare han varit för oss men också, kanske ännu mer för den frontperson som han har varit för svensk fotboll, säger Erik Hamrén. 

Erik Hamrén, Andreas Isaksson och Kim Källström har meddelat att de slutar i landslaget efter EM och matchen mot Belgien kan bli deras sista. Det kan också bli den sista för Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske lagkaptenen meddelade i dag att han slutar efter EM.

Erik Hamrén fick höra om Zlatan Ibrahimovics tankar redan i vintras, men fick det slutliga beskedet i dag inför matchen mot Belgien.

– I slutet av januari ringde jag honom och sa att jag ska sluta och då sa han att han kanske också kommer att göra det. Och så sa han att han annars skulle försöka övertala mig att vara kvar. Men det definitiva beslutet fick jag i dag, säger Erik Hamrén.

Betytt enormt mycket

Han har svårt att sammanfatta betydelsen som anfallsstjärnan haft för svensk fotboll. "Jag skulle behövt ha en hel presskonferens", säger Erik Hamrén som har mycket gott att säga om sin lagkapten.

– Hans betydelse för svensk fotboll går inte att mäta på något sätt, poängterar förbundskaptenen.

Det var Erik Hamrén som lockade tillbaka Zlatan Ibrahimovic till landslaget.

– Han har betytt enormt mycket. Vi har en världsklasspelare. I mina ögon är Zlatan på samma nivå som Messi och Ronaldo. Sen har vi spelare på bra nivå i Europa, men inga fler på världsklassnivå, säger Erik Hamrén.

Påverkar det laget inför den här matchen att flera av de tongivande spelarna slutar?

– Jag tror inte det påverkar med laget. Det har ingen betydelse, säger Erik HamrénHan har själv inte funderat att matchen mot Belgien kan vara hans sista.

– Jag hoppas att jag ska få sluta med Lasse Richt (landslagschef) och Mackan (Marcus Allbäck) och grabbarna ett tag till... Även om jag börjar blir trött på dom...

ARTIKELN HANDLAR OM