Felix Rosenqvists galna schema

SPORTBLADET

VM-premiär i helgen - DTM-final om en vecka

1 av 2

I år har han redan kört in poäng i tre olika kategorier.

På söndag debuterar han i den fjärde – och i november i den femte.

– Målet inför säsongen var att köra så mycket det bara går, och du utvecklas när du kör olika typer av bilar, säger Felix Rosenqvist.

För två veckor sedan körde han DTM i Ungern, förra helgen var det GT i Spanien och nu är han i Hong Kong för premiären i Formula E. Därefter återvänder han till Tyskland för säsongsfinalen i DTM.

Felix Rosenqvists 2016 har inte bara varit hektiskt. Det har varit vansinnigt mycket.

Det som började med Indy Lights i vintras har utvecklats till en säsong i fyra olika mästerskap.

– Det går inte att ha tre serier i huvudet hela tiden, det gäller att bli duktig på att vara här och nu. När man kliver in i en bil känner man den och det stänger man av när man lämnar den banan, säger han.

– Vi vissa fall har det väl varit en nackdel eftersom jag har haft brist på tid att hitta det som varit fel, samtidigt så lär man sig alltid något nytt, var gång man sitter i en bil och det nytänkandet kan man ta med sig.

Målet - skriva historia

I november ska han även köra F3-finalen i Macau för att ta sin tredje raka seger och bli historisk.

– Macau är det lopp i världen som har haft den enskilt största betydelsen för mig och min karriär, och när möjligheten att göra det här tillsammans med Prema dök upp kunde jag helt enkelt inte tacka nej, säger han.

Men just nu ligger fokus på VM-premiären i VM för elbilar, där den första deltävlingen avgörs i Hong Kong på söndag.

– Det här är utan tvekan den mest unika utmaningen jag stött på under min karriär så här långt, säger Felix Rosenqvist.

– Elbilsracing skiljer sig markant från det jag blivit van vid tidigare, och det var länge sedan jag kände mig så här förväntansfull inför en premiär.

Han möter ett antal tidigare F1-förare och de tävlar på trånga gator i några av världens största städer. Mästerskapet inleds i helgen och avslutas med deltävlingar i New York och Montreal i juli nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM

DTM

Motorsport