Fyra snackisar från NFL i natt

Av: Magnus Herbertsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En dröm som tändes och en som släcktes.

Sportbladets Magnus Herbertsson har plockat fram fyra snackisar från vecka 11 i NFL.

Dallas – ligans hetaste lag

■ ■ En ny imponerande insats – fortsatt hopp om SuperBowl.

Det var länge sedan Dallas fans såg ett så bra lag som Cowboys har just nu. Tony Romo erkände Dak Prescott som lagets quarterback under förra veckan och Prescott fortsatte leverera mot Baltimore Ravens. Efter en jämn första halvlek nådde han Dez Bryant med två touchdownpassningar och avslutade matchen med 19 av 20 lyckade passningar. Laget har nu nio raka segrar – ett rekord för Cowboys.

– Vi tänker inte på det utan tar en match och ett spel i taget. Vi tror på varandra. Vi har en otrolig gemenskap i laget, säger Prescott.

Första lag att missa slutspel

■ ■ Efter en ny förlust blev Cleveland Browns det första laget som man kan räkna bort från slutspelet. Matematiskt sett kan de inte längre gå vidare.

Nu börjar och alla lag snegla mot slutspelet. Med sex veckor kvar, så här är läget just nu:

New England–Denver/Houston/Kansas/Baltimore

Oakland–Denver/Houston/Kansas/Baltimore

Dallas–Washington/Detroit/New York/Atlanta.

Seattle–Washington/Detroit/New York/Atlanta.

Storstjärnan ut på bår

■ ■ På ett ögonblick hade Cincinatti Bengals chans till slutspel försvunnit i natt. När AJ Green sträckte högra lårmuskeln i matchen mot Buffalo Bills var det godnatt för drömmarna om vidare spel efter nyår. Green rullades ut på bår och

de första rapporterna om stjärnrecievern Greens skada är inte positiva; det verkar som han är borta under resten av säsongen.

Helgens galnaste spel

■ ■ Det var helgens läckraste touchdown – och samtidigt ett bevis på att Seattle Seahawks blir att räkna med i NFC. I vanliga fall kastar quarterbacken Russell Wilson bollen till mottagaren Doug Baldwin, men nu var rollerna omvända. Många tappade säker hakan när Baldwin fick bollen och kastade den till Wilson som tog sig in i endzone.

– Vi har velat göra det spelet i fyra-fem år, men inte fått möjligheten. Det var en mycket bra kast av Doug. Jag sa till honom sedan på sidlinjen, 'vi kan byta jobb om du vill – men det kommer nog inte bli vackert', berättade Wilson.

Wilson verkade helt frisk och vassare än någonsin.

Publicerad: