Henrik Stenson

Barsebäck stolta: ”Säger inte nej till en staty”

Av: 

Andreas Lillhannus

SPORTBLADET

Henrik Stenson började spela golf på Barsebäck som 15-åring.

Nu förbereder golfklubben en hyllning.

– Jag säger inte nej till en staty, säger golfdirektören Per Lindroth.

Henrik Stenson var 15 år gammal när han flyttade från Göteborg till Malmö.

Nya golfklubben blev Barsebäck, vilket fortfarande är hans hemmaklubb i Sverige. När han i går skrev golfhistoria fanns bland annat hans far på plats i klubbhuset.

Klubbens golfdirektör, Per Lindroth, säger att det är en speciell dag.

– Jag har varit här sedan klockan 06 i morse och jag har inte träffat en enda människa som inte nämnt det. Det är stort för golfen, för Barsebäck som klubb och för alla hemmahörande och som bor i närheten. Vi är alla väldigt stolta, säger han.

”Säger inte nej till staty”

I morgon kommer Henrik Stenson hem till Sverige, och till hemmet i just Barsebäck. Han kommer direkt att besöka golfbanan – och en hyllning är redan föreberedd.

– Initialt kommer vi hylla honom redan i morgon. Men på sikt ska vi göra någonting mer, någonting ännu större längre fram, säger Per Lindroth.

Är det statyläge på Barsebäck?

– Haha, man brukar ju inte bygga statyer för idrottsmän i Sverige. Men jag säger inte nej, vi får se.

Vill ha järnfyran

I Barsebäck finns redan en golfbag inbyggd i en glasmonter. Den använde Stenson under 2013, då han vann både FedExCup och Road to Dubai.

Nu vill Linderoth ha Stensons järnfyra.

– Det var med den han avgjorde ju, på det 17:e hålet. Ett fantastiskt slag. Vi kanske skulle kunna hänga upp den på väggen? Vi får se. Henrik ska nog ha ett ord med i det här också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Stenson

Golf