”Gå på en stor match”

SPORTBLADET

Läsarstory av Susanne Emmertz, Arsenalfan

1 av 4 | Foto: Arsenalsystrar Susanne och Camilla.

Varje januari sedan ett par år tillbaka, åker min syster Camilla, svåger Kjelle och jag till London för att se en Arsenalmatch.

Fyra resor har det blivit så här långt, och varje resa har varit så himla rolig. Jag har en bekant som är Arsenalmedlem och han ordnar matchbiljetterna åt oss. Vi kommer väldigt mycket billigare undan, än de paketresor som säljs av olika researrangörer.

Det som är så väldigt roligt med dessa resor är stämningen. Både innan, under och efter match är alla glada. Man kommer i kontakt med så många trevliga människor, som varit Arsenalfans hela deras liv.

Uppladdning

Vi brukar börja dagen med en ordentlig frukost och sedan ta oss ut till Finsbury park. På puben 12 Pins, samlas vi alltid och där blir det packat med folk. Det är uppsnack inför matchen på storbildsskärmar, alla dricker öl i mängder och alla pratar med alla. Det är många som blir imponerade av att vi åker från Sverige för att se en match och framför allt att vi är systrar som tycker det är kul.

En mycket positiv sak med puben är att det aldrig är kö på tjejtoan! Däremot på killtoan, vilket aldrig händer annars.

På en given signal lämnar alla puben och går sen mot arenan, Emirates Stadium. Det är som ett lämmeltåg med glada människor.

Bra facit

Efter match går vi tillbaka till puben och dricker ett par öl till. Än så länge har det inte blivit förlust, så vi har haft tur.

De matcher vi sett är:

Arsenal–Newcastle 2005, 1–0

Arsenal–Middlesbrough 2006, 7–0!

Arsenal–Manchester United 2007, 2–1 efter att Henke Larsson bytts ut mot slutet

Arsenal–Birmingham 2008, 1–1

Den häftigaste upplevelsen var Man U-matchen. Dels att vi lyckades få fyra biljetter till matchen. Vi gav vår pappa en upplevelse i julklapp och han pratar om resan än i dag. Och dels att ”Henke” Larsson blev klar för Man U under vintern, så det blev verkligen bonus. Den euforiska känslan när Arsenal vände underläge 0-1 till seger med 2–1 går inte att beskriva. Det var helt otroligt. _De två första matcherna vi såg var på Highbury, en klassisk arena. 7–0-vinsten var något enormt och roligt att uppleva.

”Gå på en stor match”

Jag kan bara säga till alla att åka i väg till England och gå på en stor match, oavsett vilket lag det är. Det är en sån härlig stämning, inte bara vad gäller matchen utan även allt runt omkring. Vi har aldrig sett några bråk eller så, det har varit väldigt bra stämning på alla plan. Även om man inte skulle tycka att fotboll är kul så är hela upplevelsen häftig. Som en vän i England sa "it´s not just a football game, it´s a football experience".

Jag kan inte annat än hålla med.

Susanne Emmertz