Vänner och fiender

Publicerad:
Uppdaterad:

Lewis Hamiltons har få vänner men desto fler fiender i F1-cirkusen.

Fiender

Fernando Alonso

Alla minns fjolåret med Hamilton/Alonso hos McLaren. Hamiltons ärkefiende som nu vill hjälpa Felipe Massa att ta hem guldet.

David Coulthard

Anses vara fältets gentleman, men har dömt ut ett antal av Hamiltons mer vågade aktioner.

Rubens Barrichello

Hamilton ska ha jämfört sig själv med Ayrton Senna vilket fick brassen Barrichello att skaka på huvudet. ”Det kan han väl ändå inte ha sagt, eller?” Stöttar självklart sin landsman Massa.

Nelson Piquet

Kommer från Brasilien, självklart får Felipe Massa hans stöd.

Felipe Massa

Fem poäng bakom i VM-sammandraget, två lopp kvar. Körde på Hamilton i Japan ...

Mark Webber

Talesman för GPDA ( förarföreningen) har kritiserat Hamilton vid flera tillfällen. Var irriterad för att britten kom tio minuter för sent till förarparaden inför Ungerns GP.

Kimi Räikkönen

Förbannad redan efter depå­kraschen i Kanada och när ­Hamilton hävde ur sig: ”Är han inte karl nog att bromsa sent är det inte mitt problem” blev världsmästaren putt.

Han bromsade rejält sent i starten av Japans GP och provocerade det misstag som Hamilton gjorde och senare bestraffades för.

Roberto Kubica

12 poäng efter Hamilton och gillar inte britten: ”Antingen kör man hårt och rättvist eller aggressivt och självsäkert. Det han gjorde mot Timo Glock på Monza var bara för mycket. Det var för farligt”, säger polacken.

Nick Heidfeld, BMW, måste hjälpa Kubica i VM-kampen, men säger: Det finns en anledning till att Lewis straffas ofta. Han kör tuffare än vad Schumacher gjorde.

Jenson Button

Var Englands F1-prins, innan Hamilton dök upp. Utmanade Hamilton på triatlon, men pappa Hamilton stoppade påhittet. Fegt, tyckte Button.

Jarno Trulli

I Japan var Hamilton omkörd, men tvingade Trulli stanna bakom honom i två varv. Italienaren ska ta upp det på förarmötet inför söndagens lopp.

Timo Glock

Hamilton trängde honom av banan på Monza och tysken väntar på en ursäkt.

– Han får komma till mig. Men jag har inte bytt ett ord med honom i år. Varför vet jag inte. I GP2 funkade vi bra i hop. Men klart är att jag lämnar ingen plats åt honom bara för att han kör en Mercedes.

Vännerna

Adrian Sutil

Bästa vän med Lewis Hamilton. De semestrar tillsammans och körde för samma F3-team. Även deras föräldrar umgås.

Heikki Kovalainen

Lojal teamkompis. McLarens tvåa som ställer upp.

Nico Rosberg

De har också varit teamkompisar under ungdomsåren. En barndomsvänskap som består. Även papporna Anthony Hamilton och Keke Rosberg syns tillsammans.

Neutrala

Giancarlo Fischella

Kazuki Nakajima

Sebastian Vettel

Sammanställning:
Anna Andersson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM