Sexan Ferry undantag i sprinten

Publicerad:
Uppdaterad:

Skidskytte-VM i Östersund rycker allt närmare. Det gör inte skytteformen hos de svenska herråkarna, som sköt bom i fredagens världscupsprint i Italien.

Undantaget var Björn Ferry, på sjätte plats.

Ferry visade att det inte ser nattsvart ut inför hemmamästerskapen. Han var nära en framskjuten placering efter stabil åkning och prickfritt skytte. Men det blev tyvärr bara nio träffar. I sitt sista skott i det stående skyttet blev det miss och därmed en straffrunda, som förstörde chanserna till en plats på pallen.

Ferry åkte nu i mål som sexa, 37,8 sekunder efter tysken Michael Greis som tog sin tredje raka världscupseger. Greis var 3,4 sekunder före Nikolaj Kruglov, Ryssland, och ytterligare tre sekunder före norrmannen Ole Einar Björndalen. Trots att världscupledaren Björndalen kunde åka på Greis och Kruglovs tider orkade han inte riktigt ända in i mål. Skideleganten föll ihop när han åkte i mål och har inte imponerat som han brukar göra.

Carl Johan Bergman hade även han en miss, men hade inte ens med hundraprocentigt skytte hamnat bland de fem bästa sedan han inte riktigt fått fart på skidorna. Bergman blev 15:e, 56 sekunder bakom Greis.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN