Hämnden

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag ska gör allt för att hjälpa Massa till guldet”

Triangeldrama Alonso, Massa, Hamilton.
Foto: AP
Triangeldrama Alonso, Massa, Hamilton.

Älskad av fansen – avskydd av kollegorna.

Och nu blir det ännu tuffare för Lewis Hamilton att ta hem VM-titeln.

– Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa Felipe Massa till guldet, säger Fernando Alonso.

I fjol var teamduellen Lewis Hamilton och Fernando Alonso i McLaren-Mercedes årets snackis och det slutade med att den dubble världsmästaren lämnade McLaren-Mercedes och återvände till Renault.

Separationen var allt annat än lycklig och Fernando Alonso har, även om han inte uttalat orden, kraftigt visat sitt missnöje med McLaren-Mercedes.

Och nu kan han fälla sin ärkefiende Lewis Hamilton.

Fem poäng mellan Hamilton och Massa

Fernando Alonso har vunnit de två senaste loppen och har plötsligt en bil som han kan konkurrera med. Samtidigt är det bara två lopp kvar på säsongen och det skiljer bara fem poäng mellan ledande Hamilton och Ferrarin med Felipe Massa.

– Det är ingen tvekan, om jag kan hjälpa till så kommer jag att hjälpa Felipe Massa, säger han till tyska dpa och för Viasat Motor förklarar han sedan vidare:

– Jag känner folket hos McLaren och jag vet hur de fungerar, de förtjänar inte att vinna VM.

– Jag ska försöka ta poäng av Lewis Hamilton, men å andra sidan kan jag ju vinna och då kanske jag tar poäng i från Ferrari istället.

”Han är väldigt hämndlysten”

Sedan fick han frågan om han kunde tänka sig att ta en bestraffning för att han kört för sakta i ett försök att hjälpa Felipe Massa.

Svaret var nej, men leendet som spred sig över ansiktet sade något annat.

– Han är väldigt hämndlysten och vill verkligen inte att McLaren ska vinna, säger Janne Blomqvist, F1-kommentator på Viasat Sport som var en av dem som intervjuade Fernando Alonso när frågan ställdes.

– Nu är han bara så lycklig över att ha en bil som han kan vinna med. Men det är ett extremt starkt uttalande för att komma från Fernando Alonso.

Under hela hösten har det ryktats om att den spanska banken Santander, som kom till McLaren-Mercedes tillsammans med Fernando Alonso är villiga att bli en stor sponsor hos Ferrari om de skriver ett avtal med den dubble världsmästaren från Spanien.

Tros stanna i Renault

Fernando Alonso har ännu inte något kontrakt för nästa år men det ryktas om ytterligare ett år med Renault för att han sedan ska kunna gå till Ferrari, italienarnas kontrakt med de båda förarna går ut efter nästa säsong.

Det kan, förutom den personliga vendettan mot just McLaren-Mercedes, vara ytterligare en anledning till att hjälpa en röd bil i VM-kampen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM