Sågar sin företrädare

SPORTBLADET

”Jag tycker det är svagt av honom”

FUKUOKA. Nuvarande förbundskaptenen Thomas Engdahl sågar sin företrädare Ulf Karlssons kritik av Susanna Kallurs OS-chanser.

– Ja, jag tycker det är svagt av honom att gå ut och dissa henne inför  OS. Det ska man inte göra som före detta förbundskapten, säger Engdahl.

Foto: Thomas Engdahl – förbundskapten för friidrottarna.

Det var efter DN-galan som Ulf Karlsson gick ut och sågade Susanna Kallurs chanser i OS.

I sin krönika på eurosport.se skrev han.

”Sanna Kallur tvingades återigen kasta in handduken, även hon med känningar i lårets baksida. Enligt Sanna själv ska känningen, som kom på uppvärmningen, inte vara allvarligare än att hon kan tävla igen inom någon vecka och därmed få åtminstone ett lopp i kroppen före OS.

Undertecknad tvivlar starkt på detta och bedömer dessvärre i nuläget att Sannas OS-chanser allt mer börjar likna drömmar än verklighet.”

Inget personligt

Senare spädde han på sina synpunkter i Sportbladet:

– Jag tror det är värre än det sägs i baksidan av låret. Jag har hört att det är sämre än hon ger sken av, sa Karlsson.

Thomas Engdahl tycker att det var fel att gå ut så hårt:

– Det är fel av en före detta förbundskapten. Det är okej om media är kritiska och tvivlar och att andra gör det. Och jag menar inte att folk ska vara överoptimistiska. Men Ulf kan inte ha haft en aning om hur läget var med Sanna.

Du har inget personligt emot Ulf Karlsson?

– Absolut inte. Vi har bra kontakt. Och jag vet att han gärna uttalar sig och har åsikter. Men den här gången tycker jag att det blev lite fel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS