Jimmy ska kvala in till huvudturnering

SPORTBLADET

”Gäller att inte ha otur”

ATLANTA. Jimmy Näslund, 25, har tagit sig till PokerStars Nordic Bahamas Expedition. Och kan, på måndag, kvala sig in i huvudturneringen.

– Det gäller att inte ha otur om jag ska gå vidare, säger han.

Foto: Jim Baas
Pokerfamilj  När Jimmy Näslund, 25, (t h) vann en resa till Bahamas, med sällskap, tog han med pappa Ulf, 49. ”Jag vann en resa till Las Vegas i somras och då tog jag med Jimmy”; berättar Ulf som också är pokerspelare.

Varje vecka, under tio veckors tid, har en plats till Bahamas stått på spel för nordiska spelare i PokerStars pokerrum på nätet.

– Jag vann den första veckofinalen i november. På vägen dit var jag en av 680 spelare som tog sig till veckofinalen, där vi var 93 tävlande, säger Jimmy Näslund från Nynäshamn.

Bra fysik en fördel

Han är före detta elitinnebandyspelare, gjorde ett par elitseriesäsonger med Haninge IBK i början av 2000-talet. Och han spelar fortfarande innebandy, om än på lägre nivå. Dessutom är han brandman vid Södertörns brandförsvar.

– Jag har bra fysik och tror att det kan vara en fördel när man spelar poker, det är i alla fall ingen nackdel... det gäller att orka ha tålamod.

Spelar på fritiden

Jobbet är på heltid. Stor del av övrig tid går till pokerspelandet, antingen på nätet eller som nu i liveturneringar.

Vad krävs för att gå långt i livepoker?

– Tålamod är viktigast. Sedan måste du ha tur. Eller, snarare, slippa otur.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker