Ny tung förlust för Smederna

Av: Sportbladet.se, Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Masarna vände och vann i Eskilstuna

Smederna har inlett säsongen uselt.

I kväll fortsatte det – när laget tappade en sexpoängsledning och föll hemma mot Masarna med 50–46.

– Vi har mycket att fundera på, säger Ingvar Ånstad, lagledare i Smederna, till Canal plus.

Elitserien i speedway.
Foto: PONTUS TIDEMAN, LASSE ALLARD, LARS ROSENGREN
Elitserien i speedway.

Smederna kom till matchen hemma i Eskilstuna med tre raka förluster.

Men efter det elfte heatet skiljde sex poäng till Smedernas fördel och segern var på väg att hamna hos hemmalaget. Masarna vägrade dock ge upp och stod för omgångens vändning.

I det sista heatet inför nomineringsheaten dunkade Leigh Adams och Emil Sajfutdinov till med en femetta och såg till att Masarna gick upp i en tvåpoängsledning. I sista heatet vann Emil Sajfutdinov och såg till att att Masarna vann matchen med 50–46.

– Det är så att man får magsår. Men en oerhört skön seger, säger Andreas Engh, lagledare i Masarna, till Canal plus.

Crump skadad

Lejonen fortsätter överraska. Laget vann hemma mot Vetlanda med 56–40. Matchen avgjordes helt när Vetlandas Jason Crump tvingades bryta på grund av skada. Hans medverkan i lördagens VM-deltävling i Göteborg är osäker.

Lejonen har rivstartat elitserien i speedway och vann mycket enkelt hemma mot länsrivalen Vetlanda. Matchen var relativt jämn första halvan men när Vetlandas Jason Crump vurpade i nionde heatet gick luften ur Vetlandalaget.

Crump försökte väja för lagkamraten Thomas H Jonasson men körde rakt in i skyddsstaketet.

– Jason hade verkligen ont, han bryter inte en tävling i första taget. Han hade ont i en handled som inte alls verkade bra, ett knä där han tidigare varit skadad och i huvudet. Han ville hem till England snabbast möjligt för läkarbesök, sade Vetlandas sportchef Bo Wirebrand.

Crump gjorde sin första match för säsongen och ersatte tidigare skadade Lee Richardson.

Hammarby mot guld

När Nicki Pedersen lämnade Hammarby för Lejonen var många av åsikten att Hammarby skulle tappa mycket i styrka. Men årets upplaga av Bajen är jämnare, och så här långt starkare. Hammarby besegrade Västervik med klara 52–44.

– Jag har hela tiden trott på vårt lag, vi är bättre utan Nicki, säger Hammarbys lagledare Fredrik Edberg.

– Vi har superkillar att jobba med och Scott Nicholls har verkligen tagit över rollen som lagkapten på bästa sätt. Han inledde med att besegra Tomasz Gollob och visade vägen. Får bara alla vara hela och friska ska vi ta SM-guld, fortsatte Edberg.

Dackarnas båda svenska VM-förare Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson visade fin form inför lördagens tävling på Ullevi. Båda noterades för 14 poäng när Dackarna besegrade Rospiggarna med 56–40.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN