Svindals revansch i skräckbacken

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Olsson långt efter

Foto: EMMANUEL DUNAND

Nej, det blev ingen ny succé för Hans Olsson.

Tvärtom stod svensken för en riktigt svag insats i Beaver Creek.

Den stora vinnaren var i stället norrmannen Aksel Svindal som ett år efter sin fruktansvärda krasch i samma backe körde fick han nu stå överst på prispallen.

Det var den 27 november förra året som Aksel Lund Svindal, 25, föll i störtloppsbacken i Beaver Creek. Han skadade sig illa i samband med fallet och fick bland annat syrgas. Det tog norrmannen nästan ett år att göra comeback. Under tiden förlorade han tio kilo och kampen för att komma tillbaka har varit jobbig. Den 26 oktober i år körde han igen i Sölden för första gången sedan kraschen och kom på 13:e plats storslalomtävlingen. I dag var han alltså tillbaka i Beaver Creeks störtloppsbacke och visade storform.

Miller kraschade

Svindal startade med otursnumret 13, men varken det eller den tidigare kraschen lyckades störa honom och han körde in sex hundradelar före Marco Buechel från Liechtenstein. I den svårkörda backen var det ingen som klarade av att göra det bättre. Amerikanen Bode Miller försökte givetvis, men kraschade i 120 kilometer i timmen och ett tag såg han ut att ha riktigt ont. Han kunde dock resa sig upp och ta sig själv i mål. Svindal

Hans Olsson höll sig på benen, men det var i stort sett allt som fungerade för svensken som när han körde i mål hade den sämsta tiden av alla som då tagit sig i mål. Patrik Järbyn hade inte mycket större lycka utan gick i mål på 32 plats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN