Svart dag för Räikkönen

Publicerad:
Uppdaterad:
Tvingades bryta Det gick inte så bra för VM-trean Kimi Räikkönen, Finland. Först körde han över sin mekaniker, sen exploderade motorn.
Foto: AP
Tvingades bryta Det gick inte så bra för VM-trean Kimi Räikkönen, Finland. Först körde han över sin mekaniker, sen exploderade motorn.

En misslyckad tankning, en skadad mekaniker, en motorexplosion och en böteslapp.

Men Ferraris dag på Europas grand prix i Valencia slutade ändå lyckligt.

Foto: Getty Images
Stallkamraten Felipe Massa, stallkamrat till Räikkönen, vann deltävlingen i Valencia.

Stadsloppet i Valencia bjöd inte på särskilt spännande racing. Det blev få omkörningar, och Felipe Massa, Lewis Hamilton och Robert Kubica, som låg etta, tvåa och trea inför loppet körde i mål i samma ordning som när de startade.

Men det blev händelserikt ändå, och det var Ferrari som bjöd på showen. Eländet började när Kimi Räikkönen kom in för sitt andra depåstopp. Räikkönen, ivrig att komma iväg då han var i depå samtidigt som McLarens Heikki Kovalainen, åkte iväg trots att hans bil inte var färdigtankad. Med bensinslangen kvar i bilen backade han tillbaka, men körde då över benet på en av sina mekaniker.

– Det var mitt misstag. Jag hade svårt att se ljusen som visar när det är okej att köra iväg, sade Räikkönen till finska nyhetsbyrån FNB.

Den överkörde mekanikern fördes till sjukhus men är enligt Ferraristallet inte allvarligt skadad.

Motorexplosion

Oturen var dock inte över för Räikkönen. På det 45:e varvet exploderade hans motor och finländaren tvingades bryta.

Även Räikkönens stallkamrat Felipe Massa ställde till det för sig. Inne på depårakan var han nära att krocka med föraren Adrian Sutil, Force India. Efter att domarna granskat händelsen fick Ferrari böta 10 000 euro, cirka 95 000 kronor.

Men Massa kunde ge Ferrari något att glädjas över. Ohotad tog han sin fjärde seger för säsongen och knappade in något på ledande Lewis Hamilton.

– Underbart, det här var min revansch för misslyckandet i Ungern, säger Massa enligt AFP.

Massa är nu sex poäng bakom Hamilton, med Räikkönen på tredje plats, 13 poäng bakom ledaren.

TT

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport