Stjärnans fina gest efter tårarna

avJacob Larsson

SPORTBLADET

Anna Swenn-Larsson tog sin andra pallplats någonsin – men blev diskad och bröt ihop.

Nu kommer en fin hälsning från superstjärnan Mikaela Shiffrin.

”Du åkte fort och förtjänade en plats på pallen även fast resultatlistan inte visade det”, skriver Shiffrin på Instagram.

27-åriga Swenn-Larsson har åkt starkt på slutet. Hon slutade fyra i parallellslalomen för knappt en vecka sedan och i går var hon ytterst nära att ta sin andra pallplats någonsin i karriären (den första och hittills enda kom i Åre 2014).

Svenskan slutade trea – men efter tävlingen, mitt under firandet, kom det blytunga beskedet: hon hade grenslat och blev därmed diskvalificerad.

– Det kom som en chock, sa en gråtande Swenn-Larsson till SVT.

”Håll huvudet högt”

Nu kommer uppmuntrande ord från en av sportens allra största stjärnor – Mikaela Shiffrin.

”Det är inte alltid alla åk stämmer för alla. Men jag tror att den här tjejen, Anna Swenn-Larsson, hade den tuffaste dagen av alla. (...) Anna, håll huvudet högt och fortsätt le. Du åkte fort och förtjänade en plats på pallen även fast resultatlistan inte visade det”, skriver Shiffrin på Instagram.

Amerikanskan var också en av de första som var framme för att trösta Swenn-Larsson efter att hon fått beskedet.

Trea efter storstjärnorna

Den 27-åriga svenskan gjorde en fin tävling och låg tvåa efter första åket, bakom just Shiffrin.

Hon tappade något i det andra, men körde in som tvåa och slutade till slut trea efter Shiffrin och Petra Vlhova. Men efter granskning meddelade det internationella skidförbundet, Fis, att Swenn-Larsson blivit diskad.

– Hon märkte det inte själv och det syntes inte på tv-produktionen, men de hade en till kamera där man såg det och rätt ska ju vara rätt. Vi blev inkallade till videorummet efter första ceremonin och det var odiskutabelt. Men visst är det surt. Hon grinade lika mycket av glädje som hon gör av besvikelse nu, sa damtränaren Lars Melin till Sportbladet efter tävlingen.

Swenn-Larssons insatser den senaste tiden lovar dock gott inför säsongens höjdpunkt – alpina VM i Åre – som avgörs 7–17 februari.

Svenskarna som vunnit segrar i alpina världcupen 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM