Mick Schumacher aktuell för F1-test med Alfa Romeo

Michael Schumachers son nära Formel 1

Michael Schumachers son nära Formel 1
Michael Schumachers son nära Formel 1

Mick Schumachers dröm om F1 kan gå i uppfyllelse.

Redan i vår.

Med Marcus Ericssons team, Alfa Romeo Racing.

I höstas vann Michael Schumachers son EM i formel 3, det gav honom tillräckligt många poäng för att få den superlicens som krävs i Formel 1. För en månad sedan meddelade Ferrari att han är en del av deras förarakademi och han förbereder sig nu för sin första säsong i Formel 2.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga drömmen om F1, sa han när han fick en plats i Ferraris förarakademi

Under den första testdagen i spanska Jerez fanns han med i toppskiktet av resultat listan och nu bekräftar Alfa Romeo Racing, det teamet där Marcus Ericsson är tredjeförare, att Mick Schumacher är en kandidat till de kommande testerna.

– Det finns en lista med våra kandidater och Mick står på den. Han är en av killarna i Formel 2 som uppfyller de kriterier som krävs för ett debutanttest och antalet förare som gör det är rätt begränsat, säger stallchefen Frederic Vasseur till Formula1.com.

– Men vi har inte bestämt någonting än, det finns ytterligare namn på listan.

Mick Schumacher aktuell för F1-test med Alfa Romeo

Sedan finns det ytterligare ett kriterium att ta hänsyn till. Om Alfa Romeo har ett stort antal uppdateringar att testa väljer man att göra det med de ordinarie förarna eftersom de har erfarenheter av bilen och inte med en 19-årig debutant som aldrig tidigare kört en F1:a.

– Är vi inte redo för någon större uppdatering i Bahrain blir det ett debutanttest, sedan gör vi ett ordentligt test i Barcelona. Eller så delar vi på det och låter en ordinarie förare och en debutant köra vid vart test, säger Vasseur.

– Den frågan kan vi inte bevara än.

Under en F1-säsong har teamen tillgång till fyra testdagar, de första två efter deltävlingen i Bahrain i slutet av mars och de avslutande två efter tävlingen i Barcelona den 12 maj. Stallen måste låta förare utan F1-erfarenheter testa under två av de fyra dagarna, övriga två går till ordinarie förare eller tredjeförare. Alfa Romeo har hittills låtit sina förare Kimi Räikkönen och Antonio Giovanazzi köra samtliga test och filmdagar och därför är det troligt att man fortsätter med dem när det handlar om att utveckla nya delar till bilen.

Marcus Ericsson är visserligen tredjeförare hos Alfa Romeo Racing, men eftersom han redan har kört 97 F1-lopp är han inte tillgänglig för debutanttesterna.

Istället är det nu möjligt att Mick Schumacher kör för Alfa Romeo Racing redan i början av april.

PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.