Seger för Felix Rosenqvist i Formula E

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mattias Persson
Seger för Felix Rosenqvist i Formula E

Felix Rosenqvist gjorde det igen.

Han vann i Formula E.

– Det är helt fantastiskt!, jublar svensken.

Foto: Mattias Persson
Andra segern på tre lopp i Formula E

Han tog säsongens andra seger i Formula E när han vann Marocko ePrix, en tävling han också satsade på att vinna. Rosenqvist startade från position tre, körde om Bird innan det obligatoriska depåstoppet. Han disponerade loppet väl och fyra varv från mål körde han om ledaren Sebastien Buemi.

– Jag var inte riktigt nöjd med känslan i bilen på träningen, men sedan hittade vi lite fart till kvalet och lyckades göra ett bra jobb där. Väl i racet visste jag att vi hade en effektiv bil. Jag sparade på energin ganska länge och lyckades sätta in en stöt på Buemi ett par varv innan mål, berättar Rosenqvist.

– Det var precis det omvända när vi tävlade här förra säsongen, så det här är definitivt en skön revansch!

Seger för Felix Rosenqvist i Formula E

Rosenqvist vann före Buemi och Sam Bird. Därmed har svensken nu vunnit två av tre lopp som avgjorts under årets säsong och han leder mästerskapet.

– Det här är verkligen en teamseger. Vi hade ett problem med batteriet i min andra bil innan start, men mekanikerna lyckades byta det på rekordtid innan depåstoppet och förtjänar ett stort tack för det, säger 26-åringen som kör sin andra säsong i Formula E.

– Det är häftigt att leda mästerskapet, men det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen och jag tar det race för race.

Men han hymlar inte med att målet är att vinna titeln - mästare i Formula E 2017/2018.

Jag blev trea i fjol och målet är förstås att kunna utmana om titeln den här säsongen, men det är viktigt att fokusera på rätt sak vid rätt tillfälle, säger Felix Rosenqvist.

Nästa deltävling avgörs i Chile i början av Februari, men innan dess ska Rosenqvist köra 24-timmarsloppet i Daytona, USA.

Läs Sportbladets guide om Formula E - alla datum, alla banor och alla förare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM