Buffalo till slutspel – bjuder på kycklingvingar

avMagnus Herbertsson

Foto: Mike Ehrmann / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Samtidigt som pucken släpptes i JVM-matchen i Buffalo mellan Sverige och Ryssland jublade hela stan.

Men inte på grund av hockeyn. Istället var det för att NFL-laget Buffalo Bills blev klart för slutspel för första gången på 17 år.

Då kom ett oväntat löfte till laget som hjälpte dem: ”Vi skickar kycklingvingar.”

Rasmus Dahlin snurrade med ryssarna i första perioden, men han var faktiskt inte ens född när Buffalo Bills senast spelade en slutspelsmatch.

Det var i januari 2000 som Bills förlorade mot Titans. Nu är man klart för wild card-möte mot Jacksonville Jaguars nästa helg.

Först vann man matchen mot Miami Dolphins med 22–16. Sedan väntade man på en skräll: att Cincinatti Bengals skulle slå Baltimore Ravens. Det skulle betyda att Bills slutspelsdröm besannades. Och den drömmen slog in – i allra sista minuten. Andy Dalton hittade Tyler Boyd från halva planen med sitt sista försök och vände matchen.

– Vi vill tacka er å lagets och alla fans vägnar. Vi bjuder på kycklingvingar. (På riktigt: vi kommer skicka kycklingvingar), twittrar Bills efter matchen.

Ett helt åskmoln av smolk i segerbägaren dock: lagets nyckelspelare och runningback LeSean McCoy rullades av planen i tredje kvarten med en fotskada. Enligt de första rapporterna ska inget vara brutet, det handlar om en stukning, men hans status är ändå oklar inför helgen.

– Jag såg slutet av Bengals-matchen bredvid McCoy. Det finns inga ord som kan beskriva stämningen i omklädningsrummet, säger quarterbacken Tyrod Taylor.

ARTIKELN HANDLAR OM