Norrmannens raseri i Schladming

Henrik Kristoffersen, 23, stod för ett fint andra åk i Schladming och slutade tvåa.

Detta trots att norrmannen fick snöbollar kastade på sig av åskådare – som nog hellre ville se hemmahoppet Marcel Hirscher, 28, vinna.

– Kasta snöbollar är inte okej! skrek Kristoffersen när han kom i mål.

De svenska alpintstjärnorna André Myhrer och Mattias Hargin skulle försöka vässa OS-formen och nå pallen i världscupslalomen i Schladming.

Efter att ha kört in som åtta i det första åket klättrade den förstnämnda, Myhrer, upp till en fin fjärdeplats. Mattias Hargin hade inte lika mycket flyt och åkte ur i det andra åket.

Det mesta handlade dock om två helt andra åkare, nämligen bataljen mellan hemmahoppet Marcel Hirscher och norrmannen Henrik Kristoffersen.

”Inte okej!”

Österrikaren låg etta efter det första åket, med Kristoffersen tjugo hundradelar bakom. Norrmannen stod för ett riktigt monsteråk i andra och körde in som tillfällig etta – men var fullständigt vansinnig vid målgången.

– Kasta snöbollar är inte okej! skrek Henrik Kristoffersen in i kameran.

Under loppets gång syntes det nämligen tydligt hur åskådare kastade snöbollar mot åkaren.

”Skaffa er ett liv”

Marcel Hirscher kunde till slut köra in som vinnare framför hemmapubliken, för sjätte gången i världscupen den här säsongen. Men många reagerade på publikens tilltag.

Bland annat en annan åkare, Mikaela Shiffrin, som tog till Twitter för att uttrycka sin vrede:

”Jag bryr mig inte om vem du är, vem du hejar på, vad du har för nationalitet eller vad du än har för anledning. Att kasta snöbollar eller något annat föremål PÅ åkare UNDER loppet för att få dem ur balans är inte bara vidrigt, utan även farligt. Skaffa er ett liv.”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.