Rent hus hittills: Inga hemligheter

avJonas Gustavsson

Rekordbra start av Iksu

Nio omgångar, nio segrar.

Det är en rekordbra start av Iksu i damernas SSL.

– Men nej, det finns inga hemligheter, säger veteranen Therese ”Mini” Andersson.

Iksu har varit en dominant i daminnebandyn under många år. Laget har varit i SM-final de fyra senaste åren och i år har man sopat helt rent hittills.

6-3-segern mot Täby innebar nionde segern på nio matcher och en så bra start har inget damlag lyckats med sedan högsta serien blev en riksserie.

Vad är hemligheten?

– Jag tror inte att det finns någon. Jag kan inte säga något som vi gjort annorlunda till i år. Vi har byggt något över tid och förvaltat vårt spelsystem, säger veteranen Therese ”Mini” Andersson om lagets succéstart.

– Men vi är inte nöjda ännu. Det finns ingen som klappar sig på axeln och tycker att vi är bäst. Vi har sett tendenser i vissa matcher att vi vill för mycket och spelar för svårt, men vi rättar alltid till det. Det är en klyscha, men vi står verkligen med fötterna på jorden.

Starten har gjort att Iksu skapat sig ett tidigt försprång i tabellen och stärker positionen som guldfavorit.

– Vi har gjort en fantastisk start, något annat kan man inte säga. SSL är bättre än någonsin, men vi bara kör.

Men något måste ni ha gjort till i år...?

– Inget som vi inte gjort innan. Vi är samspelta, alla vet vad de ska göra och tror på det vi håller på med. Vi är en träningsvillig grupp där alla vill framåt. Ingen är nöjd med att bara vinna en match, alla vill ta ytterligare kliv och bli bättre. Sedan har vi givetvis ett bra lag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy