Ericssons bil började brinna

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken tvingades bryta F1-testet

Marcus Ericsson.
Foto: AFP
Marcus Ericsson.

Marcus Ericssons testdag slutade i flammor.

Efter 55 varv började hans F1:a brinna.

– Jag fick stanna på banan, säger han.

I dag fick Marcus Ericsson chansen att köra för Caterham på Sakhir i Bahrain, men när det återstod ungefär 20 minuter av dagens pass så slog det lågor ur hans bil.

– Det var ett teniskt problem som orsakade branden, men vi släckte den snabbt, twittrar stallet.

– Bilen är tillbaka i garaget och vi ska ta reda på vad som var problemet.

”Såg värre ut än det var”

Även Marcus Ericsson är okej efter intermezzot.

– Ja. Det var ingen fara. Det såg mycket värre ut än vad det var, hälsar Ericssons rådgivare Eje Elgh till Sportbladet och Marcus Ericsson själv säger i ett pressmeddelande:

– Det var min första dag i bilen på det avslutande testet och det är tydligt att den inte slutade som vi hade planerat. Vi fick stanna ett par gånger under förmiddagen, men eftermiddagspasset gick bra till dess att jag fick ett tekniskt problem precis när jag lämnat depån efter den första stinten av en racesimulering. Bilen började brinna och jag fick stanna på banan.

– Branden släcktes rätt snabbt och killarna måste nu se vad som hände och lösa det problemet till i morgon. Jag hade hoppats att jag skulle kunna köra lite fler varv, men vi har en dag kvar och jag lär mig nya saker varje varv.

Ericssons bil var inte den enda som fattade eld under dagens pass, även Lotus Pastor Maldonado fick parkera sedan det slog lågor om bilen. Han bekräftade sedan för motorsportmagazin att det var motorn från Renault som orsakade branden. Caterham kör också med en powerunit från samma tillverkare.

Testerna i Bahrain pågår fram till och med söndag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN