Vinter-OS

Boustedt ber om ursäkt efter utspelen

Av: 

Linus Norberg

Foto: BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Tommy Boustedt rasade mot IOK och misstänkte en konspiration.

Efter utspelen ber landslagschefen nu om ursäkt.

– Det kan förstås hända att vissa ord faller ut i affekt efter känslomässiga påfrestningar, säger Boustedt i ett pressmeddelande.

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts och landslagschef Tommy Boustedt kokade av ilska när de kom till presskonferensen efter finalförlusten mot Kanada i söndags.

De menade bland annat att IOK är amatörer och kallade avstängningen av Nicklas Bäckström – efter dennes positiva dopningstest – för ett justitiemord.

"Känslomässiga påfrestningar"

Anledningen var att IOK hade dröjt till två timmar före matchstart med att meddela att Bäckström stängts av för att ha använt allergimedicinen Zyrtec-D, en medicin han tagit i sju år.

Sedan fortsatte landslagsledningen sina utspel och hävdade att politik ligger bakom, att IOK medvetet väntade med beskedet för att få så stor uppmärksamhet som möjligt.

Men nu ber Boustedt om ursäkt.

– Alldeles sådär nära inpå match och dessutom en sådan här viktig match som OS-finalen är kan det förstås hända att vissa ord faller ut i affekt efter känslomässiga påfrestningar. Så därför ber jag IOK om ursäkt för vissa formuleringar, säger landslagschefen i ett pressmeddelande.

"Kritik mot tidsåtgången"

Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund:

– Vi har inga synpunkter på de medicinska testerna utan vi förutsätter att den medicinska expertis som finns säkerställer att testmetoden är tillförlitlig då det finns olika uppfattningar om hur detta ska gå till. Det vi riktar kritik mot är tidsåtgången från det att provet tas till dess att beskedet om provsvaret kom, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS