Rosenqvist var snabb i kvalet

Om en vecka startar EM.

Felix Rosenqvist är i form.

Målet är att vinna titeln.

Felix Rosenqvist.
Felix Rosenqvist.

När formel 3 testade i Ungern var Felix Rosenqvist snabbast av EM-förarna, under testerna i Österrike har han behållit formen. Han var fyra den första dagen och sjua den andra och totalt var han även snabbast av Mercedesförarna.

– Vi har haft två bra tester under den senaste veckan, och vi har fått väldigt mycket gjort. Vi bestämde oss för att inte köra så mycket idag, men varven vi gjorde var väldigt värdefulla och gav oss mer viktig information om framför allt växellådan. Det finns fortfarande en del att jobba på; nedväxlingarna är inte så konsekventa som jag skulle vilja, och det skapar en obalans under inbromsning. Det bör dock vara löst i tid till Silverstone, och jag tycker att vi har all anledning att vara optimistiska inför premiären, säger han i ett pressmeddelande.

”Test är alltid test”

Den sker i Storbritannien på klassiska Silverstone under påskhelgen.

– Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas; test är alltid test, och det är omöjligt att baserat på rena varvtider säga något om vår relativa prestanda. På den här banan är det till exempel fullt möjligt att tjäna en halv sekund bara i första kurvan - allt man behöver göra är att släppa ut bilen över avåkningszonen i utgången, säger svensken.

– Under en racehelg är det förbjudet, men under ett test är det fritt fram. I kombination med olika däckssituationer, bränslemängder och testprogram blir det i princip omöjligt att veta vart alla står. Mitt mål inför den här säsongen förblir dock oförändrat, och nu är det fullt fokus på Silverstone som gäller.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN