Vann sekunddramat efter taktikmissen

SPORTBLADET

Dolphins nära avancemang: ”Vi gjorde helt fel”

Foto: Norrköpings Elisabeth Egnell poängbäst med 13 poäng.

Norrköping Dolphins avgjorde Eurocup-dramat i sista sekunden.

Nu är laget nära avancemang efter taktikmissen.

– Vi gjorde helt fel egentligen, säger Elisabeth Egnell.

Norrköping Dolphins har allting i egna händer inför avgörandet i Eurocup. Det efter ett drama på bortaplan mot bulgariska Ruse. Dolphins låg under stora delar av matchen men kom tillbaka i fjärde och avgjorde med en buzzer-beater till 57-56.

– Det satt långt inne i dag verkligen. Det är en ganska dålig match med mycket turnovers från båda lagen. Vi fick kämpa och fick ingenting enkelt. Men vi höll i och när det var två minuter kvar så vände det på något konstigt sätt, säger Elisabeth Egnell.

Men avgörandet kom efter en taktikmiss i slutsekunderna.

– Vi tog timeout när det var fyra sekunder kvar men så sprang vi fel, men hittade en öppning ändå. Aili attackerade och hittade Kali (Bennett) och så trillade den i, säger Egnell.

”Nästan uträknade”

Segern innebär att Dolphins vinner gruppen om de besegrar turkiska Mersin i sista matchen med två poäng eller mer. Vid förlust kan Dolphins dock missa åttondelsfinal, om de inte blir en av de två bästa grupptreorna.

– Helt plötsligt har vi gått från nästan uträknade till att kunna vinna. Men samtidigt om vi förlorar så betyder den här matchen igenting så det är inte så att vi andas ut, säger Egnell och fortsätter:

– Det skulle vara galet stort om vi gick vidare, särskilt med tanke på att gruppen är svår. Egentligen finns det inget dåligt lag så det vore grymt.

Den avgörande matchen spelas i Norrköping 12 december.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket