Sensationen ett faktum: Höllviken i SSL

Nykomlingen om avancemanget: ”Det har verkligen gått med raketfart”

Från divison ett till SSL på ett år.

Höllviken är sensationellt klar för spel i högsta serien.

– För ett år sedan lirade de här grabbarna i division ett, det är otroligt, säger coachen Vidar Jonsson.

Från ingenstans har Höllvikens IBF i sann Åshöjdens BK-anda rusat genom innebandyns seriesystem. 2008 spelade laget i division fyra, i år var man nykomling i allsvenskan, säkrade ett SSL-kval i sista omgången och slog sedan ut storfavoriten Karlstad i första playoffomgången.

I den andra playoffomgången vann man första matchen mot Göteborg hemma – och kunde därmed avgöra på bortaplan idag.

”Löste det till slut”

Matchen blev en rysare som gick till straffar och till slut kunde Höllviken vinna. Laget är därmed sensationellt klart för spel i SSL till nästa säsong.

– Just nu känns det fantastiskt bra. Man är lycklig och glad. Detta är bland det största i min innebandykarriär, att som nykomling i allsvenskan gå hela vägen till SSL, säger tränaren Vidar Jonsson.

– Idag var vi lite spända och tagna av stundens allvar. Efter att vi vann första matchen så förväntade sig hela bygden att vi skulle klara det här, och då låste sig spelet lite. Men vi löste det slut.

Pubrunda väntar

Avancemanget är en sensation.

– Det får man säga, för ett år sedan spelade de här grabbarna i division ett. Det har verkligen gått med raketfart. Hade du frågat mig för ett år sedan vad det fanns för potential här så hade jag sagt noll, men under resans gång har saker vuxit fram och vi är redo för det här, säger Vidar Jonsson som kom till föreningen inför den här säsongen.

– Sedan ska man vara medveten om att svårigheten inte är att gå upp i SSL, det är att etablera sig.

Hur firar ni det här?

– Nu blir det fest på puben i Höllviken innan vi drar till Malmö.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN